Počasí dnes10 °C, zítra9 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

Výhodné investice a kryptoměny. Muž z Chebska přišel o necelé tři miliony korun

O necelé tři miliony korun přišel sedmačtyřicetiletý muž z Chebska, který uvěřil podvodné reklamě o výhodných investicích na internetu. Od podvodníků se pak nechal přesvědčit k přeposlání svých úspor, ale i půjčených peněz, na fiktivní účet, ke kterému už se nedostal. Po zlodějích policie pátrá.

Sedmačtyřicetiletý muž z Chebska měl podle policie kliknout na internetovou reklamu, která slibovala výhodné investice a zhodnocení peněz. Muž na internetu vyplnil registrační formulář, na základě kterého ze svého bankovního účtu odeslal nutnou vstupní investici. 

„Po několika dnech byl kontaktován přes multiplatformní aplikaci umožňující výměnu zpráv údajným manažerem společnosti, jehož kolegové mu pomohli zřídit bankovní účet v zahraničí. Právě na tento zahraniční účet pak sedmačtyřicetiletý muž posílal finanční prostředky k investicím,“ popsal policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Odesílat měl nejen své našetřené peníze, ale i prostředky půjčené z několika úvěrů. Poté, co na fiktivní účet odeslal téměř tři miliony korun, s ním neznámí pachatelé přestali komunikovat. „Vzhledem k tomu, že měl muž podezření, že se stal obětí podvodného jednání, tak vše oznámil na policii,“ popsal mluvčí.

Chebští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu podvodu a přečinu neoprávněného přístupu k počítačovému systému a neoprávněného zásahu do počítačového systému nebo nosiče informací. V případě prokázání viny hrozí pachatelům až osm let vězení.

Ohodnoť článek

Foto se souhlasem Policie ČR

Štítky krimi, policie, podvod, peníze, kryptoměna, investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výhodné investice a kryptoměny. Muž z Chebska přišel o necelé tři miliony korun  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.