Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Zloděj napáchal škody za více než milion korun, část lupu utratil za drogy

Karlovarští kriminalisté dopadli čtyřiadvacetiletého zloděje, který se vloupal do prodejny a herny v Karlových Varech. Muž kradl doslova vše. Elektrokolo, desítky krabiček cigaret, dva počítače i finanční hotovost z pokladen. Policisté u něj následně našli i tři plastové sáčky s pervitinem.

Krátce po půlnoci se mladý muž vloupal do jednoho z domů, kde poškodil skleněnou výplň a následně vnikl do prostor prodejny se sportovním vybavením. „Uvnitř měl prohledat pokladny, ze kterých odcizil finanční hotovost. Dále měl odcizit jedno elektrokolo, jedno jízdní kolo a z prodejny odešel,“ popisuje policejní mluvčí Jan Bílek.

Hned druhý den vyrazil krást znovu. Tentokrát si vytipoval hernu. Prohledal prostor baru, kde ze zdi vyrval připevněný trezor. „Dále odcizil finanční hotovost, téměř 40 krabiček cigaret a dva počítače. Na baru našel klíč, kterým si otevřel dveře do chodby vedoucí do skladu. V tom měl z dalšího trezoru odcizit peněženku s finanční hotovostí a z místa utekl,“ pokračuje Bílek.

Lupu si ale dlouho neužíval. Následující den ho zadrželi policisté. Při osobní prohlídce u muže našli tři plastové sáčky s bílými krystaly o celkové váze téměř 40 gramů, které obsahovaly metamfetamin. „Svým jednáním způsobil na poškozených a odcizených věcech škodu více než jeden milion korun. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby,“ dodal mluvčí s tím, že muži hrozí až osmiletý trest.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Policie ČR

Štítky zloděj, vykradl bar, vykradl obchod, krádež elektrokola, vykradl prodejnu, drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj napáchal škody za více než milion korun, část lupu utratil za drogy  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.