Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Karlovarští kriminalisté pátrají po dvou mužích, kteří v hotelu ukradli čtyři jízdní kola

Karlovarští kriminalisté pátrají po dvojici mužů, kteří minulý víkend odcizili z hotelové místnosti celkem čtyři jízdní kola. Předtím se navíc pokusili vloupat do směnárny, kde poškodili vstupní dveře. Způsobili škodu přes sto tisíc korun. Nyní jim v případě prokázání viny hrozí trest vězení až na pět let.

Minulou neděli vyrazila dvojice mužů ve věku 50 a 44 let v nočních hodinách do karlovarských ulic. Vyhlédli si tu místní směnárnu, u které rozbili vstupní dveře. Do interiéru prodejny se však nedostali. „Obvinění muži měli společně vyrazit do ulic Karlových Varů v neděli 21. dubna letošního roku v nočních hodinách. Při procházení městem si měli vyhlédnout jednu ze směnáren, do které se pokusili vniknout. Poškodili vstupní dveře, ale do vnitřních prostor se jim nepodařilo dostat, a tak z místa odešli,“ sdělil policejní mluvčí policie Karlovarského kraje Jan Bílek.

Následně došli k hotelu, ve kterém si vyhlédli místnost s jízdními koly. Zničili vstupní dveře a starší muž poté předal čtyřiačtyřicetiletému muži dvě jízdní kola, která společně odvezli. „Padesátiletý muž se ale po několika minutách vrátil a odcizil další dvě jízdní kola, která následně odvezl. Policisté se případy začali okamžitě zabývat a oba muže o několik hodin později zadrželi. Dále také vypátrali tři ze čtyř odcizených jízdních kol,“ dodal Bílek.

Dvojice mužů způsobila škodu v celkové výši 135 tisíc korun. Policisté obvinili muže ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci. V případě prokázání viny jim hrozí až pětileté vězení.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, krádež, jízdní kola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarští kriminalisté pátrají po dvou mužích, kteří v hotelu ukradli čtyři jízdní kola  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.