Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

V Karlovarském kraji se v prvním čtvrtletí ubytovalo 292 790 hostů, to je o 11 procent více

V Karlovarském kraji se v letošním prvním čtvrtletí ubytovalo 292 790 hostů, meziročně o 10,9 procenta více. Cizinci tvořili více než 58 procent návštěvníků, celkem jich přijelo do regionu 170 264, meziročně o 16,4 procenta více. Počet ubytovaných cizinců je tak ze všech krajů druhý nejvyšší po Praze. Domácích turistů v kraji přenocovalo 122 526, což bylo o 4,2 procenta více.

V počtu hostů skončil karlovarský region mezi 14 kraji ČR čtvrtý za Prahou, Královéhradeckým a Jihomoravským krajem. Nárůst počtu turistů zaznamenaly za první čtvrtletí všechny kraje kromě Pardubického, nejmenší v procentech měl Liberecký kraj (+0,6 pct), největší Praha (+16,9 pct). V počtu hostů byla nejsilnější také Praha, naopak nejslabší Ústecký kraj.

Návštěvníci strávili v Karlovarském kraji v prvním čtvrtletí 1,078 milionu nocí, meziročně o 7,3 procenta víc. Je to po Praze a Královéhradeckém kraji třetí nejvyšší počet přenocování. A podobně jako u počtu hostů, i u přenocování převážili zahraniční turisté, kteří v kraji strávili 645 533 nocí, meziročně o 12,5 procenta víc. Domácí hosté strávili v regionu 432 900 nocí, o 0,3 procenta více než za první tři loňské měsíce. Průměrná délka přenocování činila 3,7 noci a byla o desetinu nižší než loni.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky turistický ruch, počet turistů, ubytovaní hosté, hotely, cizinci v regionu, přenocování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji se v prvním čtvrtletí ubytovalo 292 790 hostů, to je o 11 procent více  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.