Počasí dnes22 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Policista z Karlovarska, stíhaný za loupež, prodával podle policie i anabolika

Policistu z Karlovarska, který je už stíhaný kvůli přípravě loupeže, kriminalisté obvinili i z přechovávání a prodeje anabolik. Při prohlídkách u něj policisté našli tablety a lahvičky s anaboliky. Obviněný policista i jeho komplic v případu přípravy loupeže jsou ve vazbě, informovala dnes mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) Ivana Nguyenová.

Podle vyšetřování policista v letech 2022 a 2023 nakoupil nebo převzal větší množství anabolik, částečně pro svoji potřebu a částečně pro další prodej. Při prohlídce v autě policisté zajistili dvě lahvičky s anabolickou látkou, jednu lékovku s 37 tabletami a injekční stříkačky.

"Policejní orgán GIBS zahájil v lednu 2024 trestní stíhání proti policistovi z přečinu výroby a jiného nakládání látek s hormonálním účinkem, za což mu v případě prokázání viny hrozí až roční trest odnětí svobody," uvedla mluvčí GIBS.

V prosinci policisté zadrželi obviněného muže i s jeho komplicem kvůli plánování loupeže. Podle kriminalistů chtěli přepadnout ženu, která měla doma větší obnos peněz. Policistům se podařilo oba muže zadržet ještě před tím, než se loupeže dopustili. Muži jsou obžalovaní ze zvlášť závažného zločinu loupeže spáchaného ve formě spolupachatelství ve stadiu přípravy. Hrozí jim až patnáctiletý trest odnětí svobody.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, kriminalita, drogy, loupež, Karlovarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policista z Karlovarska, stíhaný za loupež, prodával podle policie i anabolika  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.