Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Muž vykrádal domy na Ašsku, policie ho dopadla

Až tříleté vězení hrozí muži, který měl na Ašsku vykrádat nejrůznější objekty. Chebští kriminalisté ho vypátrali a zahájili trestní stíhání dvaadvacetiletého muže z Chebska. Obviněný je ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. 

Muž měl vykrádat nejrůznější objkety od ledna letošního roku do května. Vybíral si místa v Aši a okolí. 

„V březnu letošního roku měl přijít k neobývané budově v jedné obci na Ašsku, kde poškodil zámek od dřevěného přístřešku, který následně prohledal a odcizil z něj motocykl, který se následně pokusil prodat. Začátkem dubna zamířil do jedné ze zahrádkářských kolonií v Aši. Tam si vyhlédl zahradní chatku, u které měl poškodit dveře a následně okno, kterým do chatky vniknul. V té měl přebývat do následujícího dne. Při odchodu z chatky odcizil přímočarou ruční pilu nebo flexu,“ popsal policejní mluvčí Jan Bílek

V polovině dubna pak dotyčný poničil a vykradl plechovou kůlnu. Policisté si ho všimli, tehdy se obviněnému podařilo uniknout. Poté si vyhlídl rekreační objekt v Hranicích na Ašsku, odkud si odnesl tři motorové pily a další nářadí. V Hranicích pak pronikl na zahradu rodinného domu, odkud z traktoru odčerpal asi pět litrů nafty. 

„Policisté z obvodního oddělení Aš a chebští kriminalisté se případy usilovně zabývali, a dvaadvacetiletého muže se jim podařilo zadržet. Obviněný muž svým jednáním způsobil na odcizených a poškozených věcech celkovou škodu přibližně 100 tisíc korun. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodal Bílek. 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky ašsko, policie, zloděj, karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž vykrádal domy na Ašsku, policie ho dopadla  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.