Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dva muži prodávali na tržnici pervitin. Zadržela je policie

Karlovarští policisté trestně stíhají dva cizince, kteří měli na jedné z tržnic na Chebsku prodávat pervitin. Policie u nich během domovní prohlídky našla kromě jiného tři miliony korun a dva kilogramy drogy. Hrozí jim až deset a patnáct let vězení.

Ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy obvinili karlovarští policisté dva cizince ve věku 37 a 58 let. 

Mladší z nich měl podle policie na tržnici prodávat pervitin, a to hned v několika případech. „Například v první polovině listopadu minulého roku měl zájemci prodat uvedenou krystalickou látku uloženou v plastovém igelitovém sáčku. Za tuto látku měl tehdy kupující zaplatit přibližně 4 tisíce eur, tedy podle aktuálního kurzu téměř 100 tisíc korun,“ popsal policejní mluvčí Jakub Kopřiva

Na stejné tržnici prodával pervitin také osmapadesátiletý muž, který tak podle policie uřinil ve více než sto případech. Přijít si měl na téměř 600 tisíc korun.„Pervitin měl od osmapadesátiletého cizince kupovat také pětatřicetiletý muž. Během pouhých zhruba tří měsíců v roce 2022 mu měl za drogu zaplatit přes 100 tisíc korun," dodal Kopřiva.

Během lednové akce na chebské tržnici policie spolu s dalšími orgány oba muže zadržela. Následně byly provedeny prohlídky prodejních stánků, několika osobních aut, a také dvou bytů. „Policie našla několik mobilních telefonů, počítač, několik digitálních vah, ale také finanční hotovost ve výši bezmála 3 miliony korun a bezmála 2 kilogramy pervitinu," uvedl mluvčí.

Oba muži jsou vyšetřování ve vazbě. V případě prokázání viny hrozí mladšímu z nich až deset let vězení, druhému pak až patrnáct let za mřížemi.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR, Celní správa

Štítky policie, metamfetamin, drogy, okres Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva muži prodávali na tržnici pervitin. Zadržela je policie  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.