Počasí dnes12 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Penny Market chce ještě letos obnovit v Chodově prodejnu, kterou loni v listopadu zcela zničil požár

Prodejní řetězec Penny Market obnoví v Chodově na Sokolovsku prodejnu, kterou začátkem loňského listopadu zničil požár. Nová prodejna by mohla stát ještě v letošním roce. Oheň způsobil škodu téměř za 50 milionů korun. Dvě desítky zaměstnanců našly práci v okolních prodejnách řetězce. Firma o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

Policie za způsobení požáru obvinila mladíka, který si původně chtěl u prodejny jen dobít mobil. Ten mu ale zapadl mezi vozíky a při snaze dostat se k němu způsobil požár. Vzhledem k výši škody obviněnému podle policie hrozí za poškození cizí věci až šest let vězení. Manažer komunikace Penny Tomáš Kubík uvedl, že zaměstnanci z chodovské prodejny pracují v prodejnách v Sokolově, Nejdku, Kraslicích a v Karlových Varech.

Budoucnost samotné prodejny v Chodově začala firma řešit hned po požáru, přičemž se rozhodla postavit novou. Podle jednatele Penny Marketu odpovědného za výstavbu a modernizaci prodejní sítě Mathiase Mentropa by ve spolupráci s městem mohla získat potřebná povolení pro stavbu co nejdříve. "Jakmile to bude možné, chceme začít se samotnou výstavbou, což plánujeme ještě v letošním roce. Samotná výstavba pak potrvá tři až pět měsíců," uvedl Mentrop. Termín dokončení podle něj není zatím jasný.

Podle starosty Chodova Patrika Pizingera (Místní) má na obnově prodejny zájem i město. "Obyvatelé sídliště nyní musí za většími nákupy dojíždět do obchodů na druhém konci města nebo do okolních měst. Věříme, že se novou prodejnu podaří otevřít ještě v průběhu roku 2023," uvedl Pizinger.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS KVK

Štítky ČR, trh, požár, stavby, Chodov, Penny Market

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Penny Market chce ještě letos obnovit v Chodově prodejnu, kterou loni v listopadu zcela zničil požár  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.