Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Nové vedení Ostrova chce dotáhnout do konce projekt rekonstrukce Domu kultury

Nové vedení Ostrova na Karlovarsku se zaměří na přeměnu městského Domu kultury na kulturní a kreativní centrum. Projekt za více než 80 milionů korun, na který město získalo dotaci 42 milionů korun z Národního plánu obnovy, má ale podle vedení města zpoždění. Reálně tak hrozí, že by město nemuselo splnit podmínky dotace. Kromě stavebních úprav projekt obsahuje i část, která se týká intenzivní spolupráce s dalšími subjekty z oblasti kultury, školství, ale i techniky nebo ekologie.

"Celá rekonstrukce by měla skončit v září roku 2025. Problém je ale, že se ještě nezačalo. Příští týden budeme schvalovat vítěze výběrových řízení, budeme otevírat obálky. A jsme v obrovském časovém presu, máme 11 měsíců na to, abychom to zrealizovali," řekl starosta Ostrova Lukáš Lerch (ODS). Podle něj nejde jen o technické věci, jako stavbu a vybavení, město navíc musí s partnery připravit aktivity, které jsou zásadní pro úspěch celé dotace.

Ostrov získal dotaci na kulturní a kreativní centrum jako jedno ze 13 měst v Česku. Podle Lercha by neúspěch v realizaci znamenal jak vrácení dotace, tak zhoršení pověsti města jako partnera, a to i při získávání dalších dotací.

Novou koalici na ostrovské radnici tvoří ODS, Ostrov, můj domov, Ostrováci.cz a tři nezávislí. Vznikla poté, co rezignoval bývalý starosta David Hanakovič a bývalou koalici opustili i další dva zastupitelé (všichni nezávislí, zvolení za ANO).

Projekt kulturního a kreativní centra podle nového vedení radnice to bývalé zanedbalo. I proto bylo jedním z prvních kroků nové rady města odvolání ředitele Domu kultury Karla Tetura. Vedení města hledá jeho nástupce, který by projekt rekonstrukce a vzniku centra dotáhl do konce.

Změnou ve vedení města ale spory v ostrovském zastupitelstvu nekončí. Opoziční zastupitelé požádali o svolání mimořádného jednání zastupitelstva, na kterém chtějí řešit mimo jiné právě personální změny, které nastaly po zvolení nového vedení města.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Dům kultury Ostrov

Štítky dům kultury, rekonstrukce domu kultury, nové vedení Ostrova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové vedení Ostrova chce dotáhnout do konce projekt rekonstrukce Domu kultury  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.