Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Žena uzavírala úvěry na své známé. Hrozí jí až pět let vězení

Až pět let vězení hrozí dvaatřicetileté ženě z Karlovarska, kterou policie obvinila z několika úvěrových podvodů. Ty měla obviněná uzavírat na své známé bez jejich vědomí. Způsobená škoda se vyšplhala na více než 100 tisíc korun.

K prvnímu podvodu mělo dojít už v listopadu roku 2020. Tehdy měla dvaatřicetiletá žena z Karlovarska zneužít osobní údaje své známé. K těm se dostala poté, co jí vypůjčila svůj mobilní telefon, aby si mohla poškozená žena vyfotit svůj občanský průkaz a cestovní pas. Fotografie ale z mobilu nevymazala. „Toho měla obviněná žena zneužít. Z pořízených fotografií získala osobní údaje své známé. Na ty poté založila nejméně jedenáct běžných a spořících účtů u různých bankovních společností na jméno poškozené ženy. Poté měla účty používat pro svou vlastní potřebu,“ popsal policejní mluvčí Jan Bílek.

Podobného jednání se žena v prosinci 2021 dopustila na svém známém, jehož údaje z osobních dokladů získala během návštěvy. „Následně měla přes internet založit na jeho jméno běžný i spořící účet. Na Štědrý den loňského roku měla pod identitou muže na založené účty uzavřít úvěrovou smlouvu. V dalších dnech tak měla jednat znovu a na jméno muže uzavřít ještě několik dalších úvěrů u různých bankovních společností," dodal mluvčí. Peníze podle něj vždy použila pro svou potřebu. 

Třetí pokus o podvod už se stal ženě osudným. Při uzavírání další úvěrové smlouvy byla podle policie žádost ze strany poskytovatele zamítnuta s tím, že předložený bankovní výpis je nejspíš falešný. Celková škoda se i tak vyšplhala na 116 tisíc korun. 

Dvaatřicetiletou ženu policisté obvinili ze spáchání přečinů úvěrového podvodu a poškození cizích práv. „V případě prokázání viny jí hrozí trest odnětí svobody až na pět let, neboť svým jednáním způsobila větší škodu," uzavřel Bílek.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, podvod, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena uzavírala úvěry na své známé. Hrozí jí až pět let vězení  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.