Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Celníci v Karlovarském kraji odhalili pochybení u deseti legálních provozovatelů hazardních her

Celkem 29 kontrol zaměřených na provozování hazardních her provedli provedli od začátku letošního roku celníci v Karlovarském kraji. V deseti případech prokázali legálním provozovatelům pochybení, sedm dalších případů mají zatím rozpracovaných.

„Nejčastěji se jednalo o nedodržení povinností souvisejících s identifikací a evidencí návštěvníků herního prostoru, čímž byla mimo jiné umožněna účast na hazardní hře i osobám bez platné registrace a na cizí uživatelské konto, či vstup do herního prostoru osobám mladším 18 let,“ informovala Lenka Havelková, zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

Dalšího porušení povinností se provozovatelé hazardních her dopustili například tím, že stavebně neoddělili herní prostor, v němž byla provozována hazardní hra, či nezabezpečili herní prostor tak, aby nebylo možné nahlížet do jeho vnitřních částí. Dále celníci shledali důvodné podezření z porušení zákona o hazardních hrách například tím, že kontrolovaná osoba umístila na části budovy, ve které se nachází herní prostor nepovolené nápisy, reklamy či loga, což zákon neumožňuje.

„V několika případech bylo zjištěno, že se osoby, jež pro provozovatele vykonávají činnosti či úkoly související s provozováním hazardní hry, samy účastnily hazardní hry na technickém zařízení v herním prostoru, čímž zákon porušily,“ řekla Havelková.

Všechny výše uvedené případy předali celníci k dalšímu řízení právnímu oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj. Za uvedené přestupky lze provozovatelům hazardní her uložit pokuty do výše 3 000 000 Kč.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Celní úřad pro Karlovarský kraj

Štítky celníci, kontroly celníků, hazardní hry, hazardní hra, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci v Karlovarském kraji odhalili pochybení u deseti legálních provozovatelů hazardních her  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.