Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Strážníci zatím řešili na karlovarském festivalu téměř pět stovek dopravních přestupků

Téměř pět stovek dopravních přestupků řešili karlovarští strážníci během probíhajícího filmového festivalu. V porovnání s předešlým měsícem jde o jednou takový nárůst. Operační středisko zatím přijalo zhruba 70 oznámení spojených s konáním akce.

Nejvíce zatížená je ulice Bezručova, na kterou strážníci upozorňovali ještě před samotným zahájením festivalu. „Tam strážníci řešili více jak 130 porušení. Co se týká stížností na rušení nočního klidu, reagují pořadatelé na nastavenou spolupráci se strážníky velmi dobře, což potvrzuje fakt, že se žádná z nich během jednoho dne neopakovala,“ shrnula mluvčí strážníků Nikola Záhorová.

Na karlovarský filmový festival se zaměřila také Česká obchodní inspekce, která od začátku letošního ročníku provedla zatím tři desítky kontrol restaurací a barů. Pochybení inspektoři zjistili téměř v polovině případů. Nejčastějším prohřeškem bylo nedodržení míry u nápojů a hmotnosti u pokrmů.

Podle České televize se pokuty zatím nejčastěji pohybovaly mezi 5000 a 7000 korunami. Ve správním řízení to může být až pět milionů korun, dodala ČT.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP KV

Štítky Karlovy Vary, festival, strážníci, městská policie, přestupky, Česká televize, Česká obchodní inspekce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci zatím řešili na karlovarském festivalu téměř pět stovek dopravních přestupků  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.