Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Soud cizince potvrdil 16 let vězení za vraždu novorozené dcery

Na šestnáct let do vězení půjde žena z Lotyšska, která podle obžaloby v prosinci 2020 v Karlových Varech zavraždila svou novorozenou dceru. Cizinka dítě udusila utěrkou, kterou mu vložila do úst. Ústa, nos a oči mu přelepila izolační páskou. Trest ženě v úterý potvrdil Vrchní soud v Praze. Součástí pravomocného rozsudku je i vyhoštění z České republiky na deset let.

Holčička přišla na svět v noci z 20. na 21. prosince, byla donošená a naprosto zdravá. Matka ale o dítě nejevila zájem, nijak se o něj nepostarala, ani neoddělila pupeční šňůru. „Bezprostředně po porodu měla novorozenci do úst vložit utěrku a následně mu ústa, nos a oči přelepit izolační páskou. Kolem krku mu měla omotat a utáhnout pupečník. Poté měla novorozence zabalit do ručníku a vložit ho do igelitového pytle na odpadky, který vzápětí vložila do tašky. Tašku s novorozencem měla několik hodin nechat na pokoji a poté jí měla vzít a odnést k cyklostezce,“ popsal před časem případ policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Novorozeně udusila cizinka utěrkou a tělíčko pohodila u řeky, soud ji vyměřil 16 let vězení a vyhoštění

Pětatřicetiletá Lotyška tajně porodila holčičku na hotelovém pokoji v Karlových Varech. Podle vyšetřovatelů bylo dítě zdravé a schopné života. O ten ho však surovým způsobem připravila jeho vlastní matka. Žena se dnes u Krajského soudu v Plzni ke...

Tělo novorozence objevil na stezce na břehu Ohře nedaleko vlakové zastávky muž, který ale poté, co zjistil, že je v tašce tělo dítěte, z místa utekl. Další den ho našla náhodná kolemjdoucí. O možnosti uložit miminko do babyboxu údajně vražedkyně nevěděla. Zařízení je přitom necelé dva kilometry od místa, kde se Lotyška holčičky zbavila.

Obžalovaná se původně v přípravném řízení nepřiznala, u plzeňského krajského soudu ale prohlásila svou vinu. „Nechtěla jsem tak učinit, děti pro mě znamenají vše," řekla v únoru ve své závěrečné řeči. Podle serveru Novinky.cz, který na úterní rozsudek upozornil, v odvolání žádala mírnější trest.

Žena z Lotyšska žije v České republice zhruba čtyři roky. Do Česka přišla žena za prací poté, co se jí podle dřívějšího vyjádření jejího advokáta doma rozpadlo manželství. Díky pomoci rodiny mohla odjet a celou dobu v Česku pracovat a posílat domů peníze svým pěti dětem. Po čase se seznámila s mužem z Ukrajiny. Když ale zjistil, že je těhotná, vztah se rozpadl, popsal advokát obžalované.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petra Nováková, Policie ČR

Štítky soud, vražda, novorozeně, krimi, Karlovy Vary, Česko, Lotyšsko, Vrchní soud v Praze, Ukrajina, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud cizince potvrdil 16 let vězení za vraždu novorozené dcery  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.