Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž přepadával čerpací stanice. Hrozí mu až deset let vězení

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání jednapadesátiletého cizince, který se měl na Karlovarsku za dva měsíce dopustit celkem čtyř loupeží. Spolu s ním stíhají také dvacetiletého mladíka a sedmačtyřicetiletou ženu.

Vše mělo začít na konci října loňského roku. V nočních hodinách přišel jednapadesátiletý cizinec do jedné z čerpacích stanic v Mariánských Lázních. Z chladícího boxu si vzal nápoj a poté zamířil k pokladně, kde však místo zaplacení přepadl s nožem v ruce obsluhu pokladny.

„Teprve dvaadvacetiletá zaměstnankyně čerpací stanice mu ze strachu o život a zdraví pokladnu otevřela. Muž z ní měl poté vzít finační hotovost a následně utekl,“ informoval policejní mluvčí Jakub kopřiva.

Podobnou loupež měl muž zopakovat i v pondělí 1. listopadu, když v brzkých ranních hodinách přišel do jedné z čerpacích stanic na Tachovsku. Tentokrát si s sebou však vzal místo nože střelnou zbraň, jíž začal mířit na obsluhu a požadoval po ní hotovost. „Následně došel za pokladní pult a z již otevřené pokladny si vzal peníze. Poté měl ještě prohledat kancelář pro personál, ovšem tam nic neodcizil,“ uvedl Kopřiva. Muži se následně opět podařilo uprchnout.

Oběť vylákali a brutálně napadli

Na svém třetím přepadení se cizinec začátkem prosince domluvil ještě se sedmačtyřicetiletou ženou a dvacetiletým mladíkem. Žena se měla do loupeže zapojit tím, že vylákala vytipovanou oběť na předem domluvené místo a přijela s ní dokonce společně v osobním vozidle. Na místě už na ně čekal cizinec a jeho dvacetiletý pomocník. „Svou oběť, padesátiletého cizince, oba brutálně fyzicky napadli, poté měli ještě prohledat jeho automobil a odcizit z něj finanční prostředky, mobilní telefon, a karton cigaret. Trojice ihned z místa odjela a zraněný muž musel vyhledat lékařské ošetření v nemocnici,“ sdělil Kopřiva.

Ke čtvrté a poslední loupeži došlo přímo na Štědrý den. V nočních hodinách cizinec navštívil další čerpací stanici. Opět si nejprve vzal z chladicího boxu nápoj a následně přepadl pokladnu. Jako zbraň použil v tomto případě opět nůž.

Celková částka, kterou cizinec při svých loupežích ukradl, se vyšplhala na 180 tisíc korun. Nyní muži i jeho dvěma komplicům hrozí v případě prokázání viny až deset let vězení. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky loupež, přepadení, policie, krimi, vězení, Cheb, čerpací stanice, Karlovarský kraj, Mariánské Lázně, Štědrý den, okres Tachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž přepadával čerpací stanice. Hrozí mu až deset let vězení  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.