Počasí dnes28 °C, zítra26 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Žena našla při vyklízení sklepa staré zavařovací sklenice naplněné střelným prachem

Většina lidí má doma ve sklepě v zavařovacích sklenicích marmelády, kompoty, okurky a další dobroty. Na policii v Mariánských Lázních se ovšem obrátila s žádostí o pomoc sedmačtyřicetiletá žena. Oznámila, že při vyklízení domu nalezla ve sklepních prostorách zavařovací sklenice, naplněné nejspíše střelným prachem.

„K uvedenému domu policisté společně s oznamovatelkou vyjeli, po příjezdu místo zajistili a následně si vyžádali příjezd specialisty z pyrotechnické služby v Teplicích. Po příjezdu pyrotechnik určil, že se skutečně jedná o střelný prach, který byl umístěn v pěti zavařovacích sklenicích o celkové hmotnosti přibližně 3,5 kilogramu. Z tohoto důvodu vše zajistil a odvezl. Při události nebyl nikdo zraněn ani nebyla způsobena žádná škoda na majetku,“ popsal neobvyklý nález mluvčí policie Jakub Kopřiva.

K nálezům staré munice vyjíždějí policisté v Karlovarském kraji poměrně často. Na místo okamžitě spěchají pyrotechnici, kteří ke každému podezřelému předmětu přistupují se zvýšenou opatrností, aby při manipulaci nedošlo k explozi.

„Korozí předmětu může dojít k narušení systému pojistek a k výbuchu potom stačí málo. Proto nepodceňujte ani staré a zkorodované výbušniny a jiné předměty. V případě nálezu s nimi v žádném případě nemanipulujte a ihned o nálezu informujte policii. Vyčkejte do příjezdu hlídky a místo nálezu zabezpečte tak, aby se k němu nepřiblížily další osoby. Pokud se nebude jednat o munici, nikdo se na vás zlobit nebude. Lepší je vždy nález ohlásit, než aby došlo k neštěstí,“ upozornil policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky střelný prach, pyrotechnik, policejní pyrotechnik, nález munice, sklenice, policie, Mariánské Lázně, Teplice, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena našla při vyklízení sklepa staré zavařovací sklenice naplněné střelným prachem  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.