Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Seniorka ztratila platební kartu s přiloženým PIN kódem, přišla o statisíce

Sedmaosmdesátiletá žena z Německa ztratila při návštěvě lázeňského města platební kartu. Ztráty si hned nevšimla, a tak kartu ani nezablokovala. Pro nepoctivého nálezce pak bylo velmi jednoduché přijít k nemalému obnosu, důchodkyně měla totiž u karty napsaný PIN kód. Během pár dní si muž z Karlovarska přišel na bezmála 300 tisíc korun.

Na návštěvu Karlovarského kraje nebude seniorka ze Spolkové republiky Německo vzpomínat zrovna v dobrém. Nevědomky přišla o platební kartu i o spoustu peněz.

„Ztráty si však hned nevšimla a kartu tudíž nezablokovala. Ještě tentýž den jí měl nalézt jednapadesátiletý muž z Karlovarska. Místo odevzdání na příslušný úřad si měl však nález ponechat. Díky přiloženému PIN kódu měl v následujících čtyřech dnech s kartou zacházet jako s vlastní,“ uvedla policejní mluvčí Eva Valtová.

Na různých místech na Karlovarsku měl v desítkách případech platit za různé zboží i několikrát vybrat hotovost z bankomatů. Celkem se obohatil o téměř 300 tisíc korun. Kriminalisté už muže obvinili z krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Vzhledem k výši škody mu nyní hrozí až pět let na mřížemi.

V souvislosti s tímto případech bychom chtěli upozornit, aby si lidé neukládali svůj PIN kód od platební karty do její blízkosti. Pokud si PIN kód nepamatujete, může být rozumnějším řešením uložení čtyřmístného čísla například do Vašeho mobilního telefonu. U bezkontaktního platebního styku si raději nastavte potřebný denní limit u obchodníka. Neusnadňujte práci zlodějům,“ varuje Valtová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com/mastersenaiper

Štítky krimi, krádež, policie, Karlovy Vary, padělání, platební karta, PIN, Karlovarský kraj, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniorka ztratila platební kartu s přiloženým PIN kódem, přišla o statisíce  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.