Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zloděj netroškařil a odnesl si rovnou 360 porcelánových hrníčků

Během pracovní doby si devětatřicetiletý muž ze Sokolovska postupně odnesl deset kartonových krabic plných hrnečků. Firma, která se specializuje na výrobu porcelánu, nechala každý hrnek zabalit do dárkové papírové tašky. Tomu zřejmě lapka neodolal a odnesl si jich rovnou přes tři stovky.

Policisté ze Sokolovska se zabývali velkou hrníčkovou krádeží. Pátrání je zavedlo až k devětatřicetiletému zaměstnanci podniku.

„Muž měl během pracovní doby odcizit deset kartonových krabic, které měl postupně odnosit vchodem ze dvora mimo areál společnosti. Odcizit tak měl celkem 360 kusů porcelánových hrníčků zabalených do dárkových papírových krabiček. Odcizené hrníčky měl muž poté prodat a finanční prostředky si ponechat pro svou potřebu,“ popsal policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Celkem takto napáchal zloděj škody za 25 tisíc korun. Nyní mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. O rok delší trest si může u soudu vyslechnout další sedmadvacetiletý muž. Ten s kamarádem vyrazil krást do areálu společnosti v obci na Karlovarsku.

„Jeho pozornost měl zde upoutat křovinořez, který měl následně přes plot předat o osm let mladšímu kamarádovi. Po dobu jejich jednání měl v blízkosti areálu dále hlídat jejich dvacetiletý známý,“ uvedla policejní mluvčí Eva Valtová.

Moc dobře ale svou práci neodvedl, neboť kolem akorát projížděla hlídka policie, která muže přistihla přímo při činu a svůj lup si odnést nestihli.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, Sokolovsko, Karlovarsko, porcelán, hrnky, policie, okres Sokolov, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj netroškařil a odnesl si rovnou 360 porcelánových hrníčků  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.