Počasí dnes13 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Muž našel u popelnice igelitku s rozbuškami a náložkou TNT

Osmačtyřicetiletý muž našel u kontejnerů na odpad tašku s podezřelým obsahem. Místo, aby na místo zavolal policii, rozhodl se odnést ji na policejní stanici v Rotavě na Sokolovsku. Překvapení strážníci uvnitř našli 60 kusů rozbušek, jednu náložku TNT, dýmovnice a různé nábojnice. V Karlovarském kraji nejsou podobné nálezy nikterak výjimečné, je však důležité si dávat pozor a s municí nehýbat. V tomto případě měl muž štěstí, ačkoli obsah igelitové tašky rozhodně nebyl v nejlepším stavu.

V dopoledních hodinách šel muž v nejspíš s košem, když mezi popelnicemi našel pohozenou igelitku. Tu neváhal odnést na policejní oddělení.

„Policisté přinesenou munici okamžitě zajistili a následně si vyžádali příjezd specialisty z pyrotechnické služby v Teplicích. Ten určil, že se jedná 60 kusů rozbušek a 1 kus náložky o hmotnosti 75g TNT. Tuto munici, vzhledem ke špatnému stavu a neschopnosti převozu, pyrotechnik v lesním porostu poblíž Rotavy zlikvidoval. Její detonace proběhla úspěšně,“ komentoval událost policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Zbytek munice jako byla dýmovnice a nábojnice odvezl pyrotechnik k likvidaci. V souvislosti s tímto případem policie připomíná, že pokud najdete starou munici, rozhodně na ni nesahejte, zavolejte na linku 158 a počkejte na místě až do příjezdu hlídky, která místo zabezpečí.

„Korozí předmětu může dojít k narušení systému pojistek a k výbuchu potom stačí málo. Proto nepodceňujte ani staré a zkorodované výbušniny a jiné předměty. Pokud se nebude jednat o munici, nikdo se na Vás zlobit nebude. Lepší je vždy nález ohlásit, než aby došlo k neštěstí,“ dodal Kopřiva.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, Rotava, Sokolosko, policie, munice, nález, prevence, Karlovarský kraj, okres Sokolov, Teplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž našel u popelnice igelitku s rozbuškami a náložkou TNT  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.