Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zloděj vyraboval dům, zatímco jeho majitelka spala

Přičinlivý zloděj zvládl během deseti dnů porušit zákon hned sedmkrát. Dvaatřicetiletý muž z Aše řádil po celém Chebsku, zaměřil se například na krádeže výherních losů nebo skrze výdejní okénko restaurace odcizil peněženku s doklady. Vnikl také do rekonstruovaného domu, kde v tu dobu spala sedmadvacetiletá žena. Tím však jeho výčet prohřešků zdaleka nekončí.

Hned několika zločinů se dopustil dvaatřicetiletý muž z Aše. Jakých? Krádež, porušování domovní svobody, padělání a pozměnění platebního prostředku. Jeho řádění začalo v Mariánských Lázních, kde nejprve ukradl třicet stíracích losů. O necelé dvě hodiny později se přes výdejní okénko restaurace dostal k peněžence s doklady a platební kartou.

„Tou měl následně zaplatit zboží na čerpací stanici a poté se z bankomatu pokusit vybrat finanční prostředky, což se mu ovšem nepodařilo. Následující den měl z odcizené peněženky použít osobní doklad poškozeného k uzavření smlouvy s jedním z telefonních operátorů. Kromě tarifu, který měl být hrazen měsíčně, měl obviněný po uzavření smlouvy dostat i mobilní telefon,“ popisuje policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Další den zamířil do myčky aut na Chebsku, kde poničil samoobslužný panel vysavače a z něj si odnesl zásobníky s drobnými mincemi.

„Poté se měl dopustit krádeže v Aši i ve Františkových Lázních. Z rekonstruovaného domu, kde v tu dobu spala sedmadvacetiletá žena, měl odcizit notebook, cigarety, kameru do automobilu či peněženku,“ vyjmenovává Kopřiva.

Na závěr zamířil do nádražní haly odkud si opět odnesl desítky stíracích losů. Celkem se tak dopustil škod za 40 tisíc korun. Nyní je muž v rukou kriminalistů, jak se ukázalo, zloděj byl už v minulosti za krádeže odsouzen. Teď mu hrozí až osmiletý trest.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, krádež, policie, , Chebsko, dům, peněženka, okres Cheb, Mariánské Lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj vyraboval dům, zatímco jeho majitelka spala  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.