Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Svou oběť mlátil, vydíral a okrádal. Před policisty se snažil utéct do lesa

Chebští kriminalisté obvinili čtyřiačtyřicetiletého vyděrače z Karlových Varů. Ten stejně starého muže z Chebu zastrašoval, že ho zbije, pokud mu neposkytne peníze. Když je neměl, neváhal si z jeho bytu odnést elektroniku nebo klíčky od auta.

Čtyřiačtyřicetiletý muž se s obviněným už znal z minulosti. Ten měl za získané peníze nakoupit elektroniku na čemž se spolu domluvili. To však neudělal a peníze si nechal. O týden později přišel ke své oběti přímo do jeho bytu v Chebu. Nejprve mu nadával, následně i napadl.

Po chvíli měl obviněný muž začít prohledávat byt a odcizit elektroniku, šperky, mobilní telefon, notebook či oblečení. Přitom měl majiteli bytu stále vyhrožovat. Ten ho ze strachu z dalšího fyzického napadení nechal byt prohledávat a poté mu ještě dal klíče od svého osobního automobilu. Když obviněný muž z bytu i s odcizenými věcmi odcházel, tak měl majiteli vyhrožovat fyzickým napadením v případě, že celou věc oznámí na policii,“ okomentoval případ policejní mluvčí Jakub Kopřiva.


O dalších pár dní později zavolal obviněný přítelkyni muže, kterého okradl. Té sdělil, že jim jejich auto vrátit pouze tehdy, když mu opět poskytnou finanční hotovost. Tentokrát už nepochodil a rázem se dostal do hledáčku policie.

„Osobní automobil byl poté policisty vypátrán na Karlovarsku. Následně měl obviněný telefonicky kontaktovat čtyřiačtyřicetiletého muže a vyhrožoval mu zabitím, jelikož celou věc oznámil na policii. Ještě tentýž den policisté obviněného zadrželi. V jedné menší obci na Karlovarsku policisté muže spatřili a ten se před nimi nejdříve uschoval ve vzrostlém travním porostu. Následně začal utíkat do lesa,“ dodal Kopřiva.

Dlouho jeho útěk netrval, už po chvilce ho policisté zadrželi. Nyní mu hrozí až deset let za mřížemi.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, vydírání, ohrožení, policie, Karlovy Vary, Cheb, peníze, elektronika, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Luboš Kalina

Těch deset let nepodmíněně by mu slušelo...

Čtvrtek, 13. srpna 2020, 00:20Odpovědět

Svou oběť mlátil, vydíral a okrádal. Před policisty se snažil utéct do lesa  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.