Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

AKTUALIZOVÁNO: Majitel se našel. Neočipovaného psa postrádal údajně pět týdnů

Deset dní v kuse pes štěkal, nikdo ho však nemohl nalézt. To se povedlo v neděli až náhodným kolemjdoucím. Pes se nejspíš do větví zamotal a nemohl se dostat ven. Na místě byl několik dní bez jídla a vody. V noci klesaly teploty i k nule. Nyní se našel jeho majitel. Psa postrádal pět týdnů.

Když v neděli v podvečer přijížděli zvířecí záchranáři do lesa u Habartova na Sokolovsku, měli za to, že zvíře někdo v lese uvázal. Vodítko bylo namotané na větev, pes navíc neměl ani čip. Putoval tedy dočasně do Záchranné a odchytové služby, kde se snažili psa pomalu rozkrmit pomocí speciálních nutričních přípravků. Dnes už je pes zpět u majitele.

,,Chtěl bych hlavně poděkovat za vynikající přístup policie obvodního oddělení Habartov. Podařilo se ustanovit majitele. Podle jeho slov psa v lese neuvázal. O tom, že tam skutečně byl deset dní není pochyb, odpovídá tomu nejen zdravotní stav, ale i svědectví dalších lidí, kteří psa slyšeli štěkat deset dní v kuse. Zkoušeli ho několikrát hledat, ale neúspěšně“, vysvětluje situaci Petr Prokeš ze Záchranné a odchytové služby.

Majitel tvrdí, že zvíře v lese neuvázal. Pes se tak zřejmě zaběhl a zamotal do větví, kde zůstal uvězněn. Neočipovaného psa nicméně postrádal pět týdnů. Údajně ale ani nevypsal inzerát, že by ho vůbec hledal. Jak to tedy bylo ve skutečnosti, ví už jen on sám. 

Ohodnoť článek

Foto Záchranná a odchytová služba

Štítky pes, policie, odchytová služba, krimi, les, Habartov, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

AKTUALIZOVÁNO: Majitel se našel. Neočipovaného psa postrádal údajně pět týdnů  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.