Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Náborový příspěvek nebo stipendia pro studenty, kraj připravil katalog benefitů pro mediky i nové lékaře

Karlovarský kraj dlouhodobě trápí nedostatek zdravotníků. Hejtmanství se proto snaží nalákat nové lékaře i studenty na řadu benefitů jako je náborový či motivační příspěvek nebo dotace na vybavení ordinací. Úplnou novinkou je nový web, který všechny tyto výhody shrnuje na jednom místě.

Problém pro region představuje především vysoký věk lékařů, kteří odchází do důchodu a noví zájemci se zrovna nehrnou. Nejhorší situaci v kraji zaznamenalo hejtmanství u pediatrů, kde je téměř polovina starších 65 let. Chybí ale také praktici a zubaři. Problémy jsou zejména v příhraničí, konkrétně v okolí Aše a Kraslic.

„Pokud chceme obyvatelům kraje poskytovat kvalitní zdravotnickou péči a zajistit její dostupnost, musíme především obstarat dostatek odborného personálu. To se nám daří plnit také pomocí řady dotačních titulů, včetně motivačních, které úspěšně rozšiřujeme, naposledy například o příspěvky pro lékaře nad 65 let nebo stipendia pro studenty doktorských programů lékařských fakult,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (STAN).

Na webové adrese lekarikarlovarskehokraje.cz zájemci najdou výčet dotačních titulů, výši dotace a podmínky čerpání. Součástí jsou také kontakty na úředníky, na které se mohou zájemci obrátit. „Našim cílem bylo vytvořit platformu, která zprostředkuje efektivnější komunikaci, bude uživatelsky přívětivá a umožní pohodlné vyhledávání,“ doplnil hejtman.

Web cílí na studenty, lékaře bez atestace i s atestací. Například studenti mohou skrze stipendia čerpat až 150 000 korun během šesti let. Lékaři s atestací si mohou zažádat o příspěvek na vybavení ordinací a obnovu zdravotnické techniky. Nově příchozí lékař si může díky pobídkám kraje i měst přijít během několika let až na tři miliony korun.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky nedostatek lékařů, náborový příspěvek, příspěvek pro lékaře, Karlovarský kraj, stipendia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vaněk

To je ta "neviditelná ruka trhu" - přímý důsledek devastace této země havloidními zloději.

Pátek, 8. prosince 2023, 09:12Odpovědět

Náborový příspěvek nebo stipendia pro studenty, kraj připravil katalog benefitů pro mediky i nové lékaře  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.