Počasí dnes22 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

V Karlovarském kraji by se mohla obnovit zubní pohotovost ve všední dny

V Karlovarském kraji by se mohla obnovit zubní pohotovost ve všední dny. Kraji se přihlásil lékař, který by ji byl ochoten zajistit. Zubní pohotovost přes den není v regionu k dispozici od dubna. Ačkoli vedení kraje tehdy nabídlo výhodné finanční podmínky, zubaři na ně nepřistoupili. Denní pohotovost by tak mohl zajistit nový stomatolog ve své ordinaci v Ostrově. Veřejnou zakázku vyhlásí kraj v září, na začátku října by tak mělo být rozhodnuto.

„Nyní víme, že nový zubní lékař, který se etabluje v Ostrově, by mě být ochotný sloužit i pohotovost ve všední dny večer. Proto budeme vyhlašovat výběrové řízení znovu a předpokládáme, že by se do něj minimálně on, případně někdo další, měl přihlásit," řekl hejtman Petr Kulhánek (za STAN). Podmínky řízení budou podle hejtmana stejné jako v předchozích kolech. Hodinová sazba pro sloužícího stomatologa bude 2000 korun.

Zubař, který projevil zájem o denní pohotovost, bude ordinovat v přízemí nově zrekonstruovaného bytového domu Myslivna v Ostrově. V současnosti tam město dokončuje stavební úpravy. Radnice mu nabídla benefity, jako je náborový příspěvek, peníze na vybavení ordinace a byt. Podle ostrovské místostarostky Kateřiny Domalípové by měla ordinace začít sloužit od konce října.

Karlovarský kraj usiluje o zajištění zubní pohotovosti od konce loňského roku. Lékaři v prosinci oznámili, že nebudou dál ve všední dny pohotovost v Karlových Varech sloužit. Řadou osobních jednání a výrazným navýšením peněz pro zubaře na pohotovosti se podařilo zubní lékaře přesvědčit, aby pohotovostní služby v pracovní dny zajistili ještě pro první čtvrtletí tohoto roku.

Od té doby vyhlásil krajský úřad veřejné zakázky už dvakrát. Nikdo se ale do nich nepřihlásil. Zástupci oblastní stomatologické komory tehdy uvedli, že jsou pohotovostní služby přetížené, a to především proto, že pacienti vnímají pohotovost jako alternativu standardního ošetření, což není jejím primárním posláním.

V Karlových Varech funguje o víkendu zubní pohotovost v budově vedle areálu nemocnice a v Sokolově v areálu nemocnice. V Chebu pak slouží pohotovost zubní lékaři ve svých ordinacích.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky ČR, správa, zdraví, pohotovost, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji by se mohla obnovit zubní pohotovost ve všední dny  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.