Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kraj rozdělí mezi obce 800 tisíc korun, aby nakoupily nové vybavení do specializovaných ambulancí

Karlovarský kraj rozdělí mezi Nejdek a obec Krajková celkem 800 tisíc korun na pořízení a obnovu zdravotnické techniky a přístrojového vybavení pro specializovanou ambulantní péči. Rozhodla o tom Rada Karlovarského kraje na svém zasedání.

Maximální výši dotace, tedy 500 000 korun, obdrží město Nejdek. Využije ji na nákup rentgenového přístroje do místní polikliniky. V případě obce Krajková se jedná o finanční příspěvek v hodnotě 300 000 korun, díky kterému získá oční ambulance pro děti a dospělé nové vybavení. Poskytnutí dotací musí ještě schválit krajské zastupitelstvo. 

„Uvědomujeme si, že situace ve zdravotnictví není úplně ideální, proto jeho stav intenzivně řešíme. Je to dlouhá a náročná cesta, ale dílčími kroky se nám daří situaci postupně zlepšovat. Kromě toho, že poskytujeme stipendia studentům lékařských fakult, kteří se po studiu vrátí zpět do regionu a posílí tak kapacity zdravotnického personálu, přispíváme také na vybavení a obnovu ordinací lékařů a současně podporujeme menší obce v nákupu nové, modernější lékařské techniky pro jejich specializované ambulance,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (STAN).

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky Karlovarský kraj, dotace na přístrojové vybavení, vybavení ordinací, Nejdek, Krajková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj rozdělí mezi obce 800 tisíc korun, aby nakoupily nové vybavení do specializovaných ambulancí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.