Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Karlovarském kraji jsou už čtyři případy nákazy koronavirem

V Karlovarském kraji jsou už čtyři potvrzené případy nákazy novým typem koronaviru. Tři poslední pozitivní případy se objevily v pátek. Informovala o tom dnes mluvčí Krajské hygienické stanice Karlovy Vary Michaela Zajíčková.

Všechny dosavadní případy mají vazbu na pobyt v rizikových oblastech, kde se koronavirus šíří. "V jednom případě se jedná o kontakt prvního potvrzeného případu, druhé dva případy mají pozitivní cestovatelskou anamnézu. Kontakty všech nově potvrzených případů jsou zajištěny a epidemiologické šetření probíhá," uvedla Michaela Zajíčková.

První potvrzený případ nákazy koronavirem se v Karlovarském kraji objevil 12. března. Šlo o muže, který pobýval na lyžařském pobytu v Itálii. Testovaných lidí v Karlovarském kraji je už přes 50. Aktuálně je také v karanténně 11 lidí.

V sousedním Plzeňském kraji byli podle ranních údajů ministerstva zdravotnictví tři nakažení lidé. V karanténě je v Plzeňském kraji aktuálně 89 lidí.

Autoři | Foto pixabay

Štítky ČR, zdraví, koronavirus, Karlovarský, Plzeňský, Karlovarský kraj, COVID-19, infekční onemocnění, Krajská hygienická stanice, Karlovy Vary, Plzeňský kraj, Itálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavlína Jirušová Marková

Kdo postihne ty, kteří se nikde po návratu z nejvíce postižených oblastí nehlásí, a v klidu chodí mezi námi? Vždyť je to nyní klasifikovano jako trestný čin.

Sobota, 14. března 2020, 19:47Odpovědět

V Karlovarském kraji jsou už čtyři případy nákazy koronavirem  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.