Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Hejtman Karlovarského kraje svolal na večer bezpečnostní radu

Zasedání bezpečnostní rady kraje proběhne ještě dnes večer. Vedle zavedení státních opatření vyčlenil Karlovarský kraj speciální sanitku, která bude vyjíždět k pacientům s příznakem. Lidé tak nebudou muset k odběru vzorků docházet nebo dojíždět k lékaři.

Bezpečnostní rada Karlovarského kraje se sejde dnes večer. Všichni jsou informováni o mimořádných opatřeních. „Jsme ve spojení jak se starosty měst a obcí našeho regionu, tak i s řediteli škol, které jsme informovali o opatřeních ministerstva zdravotnictví. Situaci nadále bedlivě sledujeme, informace budeme průběžně aktualizovat,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis.

Ten dále zmínil i speciální sanitu, která dnes začala v Karlovarském kraji jezdit k lidem s podezřením na koronavirus. Pacienti s příznaky tak zůstávají doma a čekají na příjezd zdravotní sestry s řidičem. "Dnes vyjela poprvé takzvaná odběrová skupina. Podstata je, aby lidé zůstávali doma, pokud na sobě lidé cítí nějaké příznaky. Zdravotní sestra s řidičem sanity přijede pro vzorek a lidé si doma počkají na výsledky," doplnil hejtman s tím, že odběry bude provádět třicet sester z karlovarské nemocnice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto kr-karlovarsky

Štítky koronavir, bezpečnost, Karlovarský kraj, hejtman, rada, Petr Kubis, Karlovarská krajská nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtman Karlovarského kraje svolal na večer bezpečnostní radu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.