Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Dokončení dostavby nemocnice v Chebu se odkládá na konec roku

Dokončení dostavby nemocnice v Chebu za 240 milionů korun se odkládá. Důvodem jsou zpožděné dodávky stavebního materiálu i vícepráce. Rekonstrukce pavilonu B měla být původně hotová v září. Nyní vedení kraje počítá s tím, že to bude koncem listopadu. Nová oddělení by pak měla začít sloužit od začátku příštího roku, řekl na jednání krajského zastupitelstva náměstek hejtmana Dalibor Blažek (Místní). Provozovatelem nemocnice je společnost Karlovarská krajská nemocnice (KKN), vlastníkem je Karlovarský kraj.

„Důvod zdržení jsou dodávky některých materiálů, které nepřišly včas a které firma nemohla ovlivnit. Takže byl podepsán dodatek ke smlouvě o dílo. Nicméně v tuto chvíli už začalo probíhat předávání stavby po jednotlivých částech a patrech," řekl Blažek.

Smluvní termín dokončení byl původně naplánovaný na 19. září. Zhotovitel, firma Metrostav, ale ještě dokončuje finální úpravy. Ke konci roku se nové prostory vybaví nábytkem a lékařskou technologií. Po dokončení stavebních prací chce vedení kraje zrekonstruovaný pavilon představit veřejnosti při dni otevřených dveří.

Metrostav dokončuje práce původního zhotovitele, s nímž kraj před třemi lety rozvázal spolupráci a odstoupil od smlouvy. Kromě dostavby objektu B firma dokončila práce na venkovních komunikacích, veřejném osvětlení a chodnících. Stavební úpravy se dotkly i hlavního vstupu do nemocnice, před kterým vzniklo parkoviště.

Původní zhotovitel, sdružení firem ESB-VCES Nemocnice Cheb, zahájil přestavbu za půl miliardy na počátku roku 2017. Podle něj byly v projektu chyby, požádal proto kraj o dodatek s navýšením ceny a prodloužením termínu. To ale kraj odmítl a na konci roku 2019 kvůli zpožďování zakázky odstoupil od smlouvy. Kraj musel vyhlásit nové výběrové řízení na dostavbu nemocnice. Kvůli tomu se zakázka prodražila o desítky milionů korun. Spor s původním zhotovitelem nyní řeší soud.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto KKN

Štítky Cheb, nemocnice, Karlovarský, Oprava, Karlovarská krajská nemocnice, Dalibor Blažek, Karlovarský kraj, Metrostav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dokončení dostavby nemocnice v Chebu se odkládá na konec roku  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.