Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Karlovarský kraj má zatím čyři lidi v karanténě kvůli koronaviru

V Karlovarském kraji jsou stále čtyři lidé v preventivní domácí karanténě kvůli riziku onemocnění koronavirem. Jeden člověk s klinickými příznaky byl testován s negativním výsledkem. Krajští hygienici budou informovat jen o vyhodnocených případech testování, řekla dnes mluvčí Krajské hygienické stanice Karlovy Vary Michaela Zajíčková.

Preventivní domácí karanténa se nařizuje v případech, kdy se lidé vracejí z oblastí, kde se nákaza koronavirem šíří, v případě lidí z Karlovarského kraje šlo o postižené italské regiony.

V Karlovarském kraji funguje jediné infekční oddělení, a to v karlovarské nemocnici. Podle mluvčího Karlovarské krajské nemocnice (KKN) Vladislav Podrackého by ale v případě potvrzené nákazy byl pacient převezen do pražské Nemocnice Na Bulovce.

"K nám na oddělení se dostanou pacienti, kteří vykazují znaky nějakého infekčního onemocnění. Pokud by lékaři měli podezření, že by mohlo jít o koronavirus, pacient je izolován a čeká se na vyhodnocení testů. V případě pozitivního nálezu by byl převezen do Prahy," uvedl Vladislav Podracký.

KKN má podle něj dostatečné zásoby dezinfekce i ochranných prostředků, roušek a respirátorů na řešení současné situace. Karlovarský kraj nicméně už objednal dalších 1500 respirátorů pro nemocnice a 200 jako rezervu. Respirátory by v případě potřeby mohli využít například i strážníci a členové dalších složek Integrovaného záchranného systému.

Autoři | Foto pixabay

Štítky ČR, zdraví, nemocnice, koronavirus, Karlovarský, Karlovarský kraj, COVID-19, karanténa, Karlovarská krajská nemocnice, Krajská hygienická stanice, infekční onemocnění, Karlovy Vary, Nemocnice Na Bulovce, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj má zatím čyři lidi v karanténě kvůli koronaviru  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.