Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

V nemocnicích v Karlovarském kraji je okolo třiceti pacientů s covidem

V nemocnicích v Karlovarském kraji leží okolo třiceti pacientů s covidem-19, z toho pouze několik z nich potřebuje intenzivní péči. Počet hospitalizovaných s koronavirem se v posledních třech týdnech pohybuje mezi 20 až 30, vyplývá z údajů ministerstva zdravotnictví. V nemocnicích v kraji oddělené covidové jednotky již zrušily. Zdravotníci kvůli epidemii nemusí omezovat běžnou operativu.

Krajská nemocnice, pod kterou spadá nemocnice v Karlových Varech a v Chebu, má podle mluvčí Markéty Singerové okolo 15 pacientů s koronavirem. Například loni na jaře měly obě nemocnice přes sto infikovaných, oddělení byla přeplněná. V chebské nemocnici jsou v současné době pacienti s covidem na interním oddělení v izolaci, nyní jsou tam čtyři nakažení. Původní covidová jednotka na oddělení gynekologie je zrušená.

V karlovarské nemocnici leží 11 nakažených, z toho dva jsou v intenzivní péči, jeden je na přístroji na podporu dýchání (HFNO). Z celkového počtu jsou tři neočkovaní proti covidu. Pacienti pozitivní na covid jsou tam přednostně ukládáni na infekční oddělení, kde však aktuálně podle mluvčí leží už také pacienti s chřipkou typu A či jinými infekčními onemocněními.

"S ohledem na počty covid pozitivních pacientů prosí doktoři jiná oddělení, aby pokud není vyžadována u pacienta přísná izolace, nechali pacienty na svém oddělení, například s virózami, abychom si udrželi kapacitu pro covidové pacienty, kteří na infekčním oddělení převládají," uvedla mluvčí.

"Část pacientů, kteří na infekci leží jsou ti, u kterých byla pozitivita zjištěna například při překladu do dalšího zařízení, třeba po chirurgické operaci," doplnila Singerová. Průměrná doba covid pozitivních pacientů je deset dní, záleží na nutnosti podávání kyslíku.

Podle informací ministerstva potvrdily testy v Karlovarském kraji za uplynulý týden nemoc covid-19 u 621 lidí, v mezitýdenním srovnání je to o 324 méně. V regionu za posledních sedm dní připadá 212 nově potvrzených případů v přepočtu na 100 tisíc obyvatel, v celé ČR činí takzvané incidenční číslo 315.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky ČR, koronavirus, Karlovarský, COVID-19, pacient, nemocnice, Karlovarský kraj, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Karlovarská krajská nemocnice, Karlovy Vary, Cheb, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V nemocnicích v Karlovarském kraji je okolo třiceti pacientů s covidem  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.