Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Počet nových případů koronaviru v Karlovarském kraji dál klesá

Případů nákazy koronavirem v Karlovarském kraji dál ubývá. Za posledních sedm dní se prokázala u deseti lidí, před týdnem to bylo 12 případů. V přepočtu jde o tři případy na sto tisíc obyvatel, vyplývá z údajů ministerstva zdravotnictví. Pokračuje očkování, a to i bez registrace nebo u v místech, kam jezdí mobilní týmy.

Od počátku pandemie loni na jaře se v kraji s 293.000 obyvateli nakazilo 45.498 lidí. Zemřelo 1485 nakažených, od začátku června zatím nikdo. Nejvíce případů v kraji je aktuálně na Sokolovsku, kde se za sedm dní nakazilo šest lidí. Na Chebsku šlo o tři případy, na Karlovarsku o jeden případ.

Na Chebsku se za posledních sedm dní nakazilo sedm lidí, což je zhruba osm nakažených na 100.000 obyvatel. Na Karlovarsku se nakazili čtyři lidé, což je víc než tři infikovaní na 100.000 obyvatel, nejméně se koronavirus nyní šíří na Sokolovsku, kde přibyl jeden nemocný, což je také zhruba jeden nakažený na 100 tisíc lidí.

V Karlovarském kraji začalo před týdnem očkování proti covidu-19 bez předchozí registrace. „Naší prioritou i nadále zůstává snaha o co nejvyšší počet proočkovaných obyvatel v kraji. A protože na termíny na očkování již čeká naprosté minimum zájemců, hledali jsme další cesty, jak lidem očkování co nejvíce přiblížit a zjednodušit,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (za STAN). Na základě zájmu obcí vyjel mobilní očkovací tým tento týden například do Oloví, Stříbrné, Rotavy a Božičan. V Sokolově byla vakcína podána klientům místní noclehárny. Dohromady šlo o téměř 180 vakcín. V Karlovarském kraji se mohou nechat očkovat lidé bez registrace také v očkovacích centrech v Sokolově a Chebu a od soboty 7. srpna i v karlovarské KV Areně.

Od počátku očkování zdravotníci v Karlovarském kraji aplikovali 282.651 dávek vakcíny. Druhou dávku dostalo zatím 131.017 lidí, což je více než třetina obyvatel kraje. Počet očkovaných za den se ale v posledních týdnech snižuje. Zatímco na vrcholu očkování se v kraji aplikovalo okolo 3 tisíc dávek denně, nyní je to zhruba polovina.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Covid, Statistika, Karlovarský, Nakažení, očkování, Karlovarský kraj, COVID-19, vakcína, okres Sokolov, okres Cheb, Petr Kulhánek, Sokolov, Starostové a nezávislí, KV Arena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nových případů koronaviru v Karlovarském kraji dál klesá  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.