Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Voda v koupalištích v Karlovarském kraji je zatím až na výjimky dobrá

V Karlovarském kraji je voda v koupalištích zatím až na výjimky dobrá. Nevhodná ke koupání je voda jen na Velkém rybníku u Hroznětína, kde se pravidelně přes léto objevuje vodní květ a sinice. Jinde je voda většinou jen mírně znečištěná nebo čistá, vyplývá z údajů Krajské hygienické stanice v Karlových Varech.

Na karlovarské Rolavě je podle posledních odběrů voda na druhém z pěti stupňů kvality. Voda je jen mírně znečištěná, jen na brouzdališti hygienici naměřili zhoršenou kvalitu. Zcela bez problémů je voda na sokolovském koupališti Michal, na koupališti Dřenice na Jesenici i koupališti Lido u Mariánských Lázní. Na Jesenici je jen mírně znečištěná voda i u Rybářské bašty a kempu Václav. Na třetím z pěti stupňů je i přehrada Skalka u Chebu.

Na Sokolovsku se lidé bez obav mohou koupat i na přehradě Tatrovice. Na Bílé vodě v Chodově je voda jen mírně znečištěná odpady, upřesnili hygienici. Podobně je na tom i Boden u Habartova.

Z menších vodních ploch, které hygienici kontrolují jen nepravidelně, je zhoršená kvalita vody na koupališti Nová Role. Jen mírně znečištěná voda je voda v Lesíku u Nejdku, sinice se začínají vyskytovat v Děpoltovicích. Naopak čistá voda je na Kluči u Habartova.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Koupaliště Michal

Štítky rekreace, zdraví, koupaliště, voda, Karlovarský kraj, Krajská hygienická stanice, Karlovy Vary, Hroznětín, Velký rybník, Habartov, Rolava, Dřenice, Mariánské Lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda v koupalištích v Karlovarském kraji je zatím až na výjimky dobrá  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.