Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vedení kraje zatím pracovní povinnost nedoručuje, lékaři a sestry nastoupí do nemocnic dobrovolně

Poměrně překvapivý a hlavně velmi pozitivní výsledek zaznamenali v Karlovarském kraji. Poté co vláda schválila vyhlášení pracovní povinnosti pro ambulantní specialisty, začalo vedení kraje zjišťovat, kolik zdravotníků se v této sféře pohybuje. A zjištěný počet přesáhl sedm set.

„Začali jsme ihned oslovovat zdravotníky z ambulantní sféry. Na seznamech od obeslaných zařízení jsme dostali přes sedm set osob,“ uvádí Jana Pavlíková, mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje.

Dobrou zprávu pro všechny čtyři krajské nemocnice je, že 134 zdravotníků krajskému úřadu přislíbilo, že by do nemocnice nastoupilo dobrovolně tedy bez obdržení pracovní povinnosti.

„Z výše uvedeného počtu je 47 lékařů a zbytek jsou sestry. Naším úkolem je teď obvolat všechny dobrovolníky a zkontaktovat je s personálním oddělením jednotlivých nemocnic,“ pokračuje dále mluvčí.

Termín, do kterého chce mít vedení kraje jasno, je úterý příštího týdne.

„Věříme, že v tento den už budeme vědět kolik z avizovaného počtu dobrovolníků nastoupí nebo již nastoupilo. Někteří z nich již totiž nějaký úvazek v nemocnici mohou mít. V první řadě tedy komunikujeme s dobrovolnými zdravotníky a nařízení pracovní povinnosti zatím nedoručujeme,“ dodala Jana Pavlíková.

Podle zjištění krajského úřadu potřebuje nemocnice v Karlových Varech 15 lékařů a 30 zdravotních sester, nemocnice v Chebu 10 lékařů a 20 sester, sokolovská nemocnice 8 lékařů a 15 sester a ostrovská nemocnice 2 lékaře a 15 sester.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Karlovarský kraj, dobrovolníci, lékaři, sestry, nemocnice, covid-19, lékař, zdravotnický pracovník, Jana Pavlíková, Nemocnice Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedení kraje zatím pracovní povinnost nedoručuje, lékaři a sestry nastoupí do nemocnic dobrovolně  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.