Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V neděli přibylo v Karlovarském kraji 451 nakažených covid-19

Pokud někteří epidemiologové tvrdí, že nás čekají nejhorší dny pandemie, pak budou mít asi pravdu. Situace v Karlovarském kraji je totiž každým dnem horší a horší a celkový počet aktuálně nakažených dosáhl včera večer čísla 4 237. V krajských nemocnicích docházejí kapacity volných akutních lůžek, ale premiér Andrej Babíš (ANO) tvrdí, že stát má vše pod kontrolou a o pacienty z Karlovarského kraje se dokážte postarat.

„Během neděle jsme provedli a vyhodnotili 674 testů. Počet pozitivních případů stoupl o 451 nakažených. Aktuálně máme 1947 nakažených na Chebsku, 1144 na Sokolovsku a 1146 na Karlovarsku,“ uvedla mluvčí krajské hygieny Michaela Zajíčková.

Počet zemřelých se během neděle naštěstí nezvýšil. Hygienici jich evidují 310. Situace je ale i tak vážná, docházejí intenzivní lůžka a velkým problémem je nedostatek zdravotnického personálu.

V Karlovarském kraji se objevují nejrůznější iniciativy, které vyzývají vládu, aby vzhledem k vznikající situaci požádala o pomoc sousední Německo. To ale odmítá jak ministerstvo zdravotnictví, tak to včera večer odmítl i premiér Andrej Babiš, který sdělil, že jeho vláda má vše pod kontrolou a o pacienty z Karlovarského kraje se postarají v jiných regionech. „Situace v nemocnicích není dobrá, ale musím odmítnout prohlášení zástupců z Karlovarského kraje. Máme Národní dispečink lůžkové péče, který perfektně funguje. Máme v něm zahrnuty všechny kapacity volných lůžek na jednotkách intenzivní péče a těch máme stále ještě stále přes sedm set volných. Takže vůbec nerozumím těm výzvám o pomoci z Německa, když dokážeme tyto pacienty přeložit a poskytnout jim pomoc a péči. Již devět jsme jich přeložili do Prahy, Plzeňského a Ústeckého kraje. Takže prosím přestaňte s těmito výzvami, my se o lidi postaráme“ uvedl Andrej Babiš na svém pravidelném facebookovém pořadu.  

Obyvatelé Chebska vyzývají ministra Blatného: Otevřete hranice sanitkám

Po iniciativě vedení Karlovarského kraje i pirátského poslance Petra Třešňáka přichází s prosbou o povolení pomoci z Německa i obyvatelé Chebska a příhraničí. Ti v petici vyzývají ministra zdravotnictví, aby povolil českým sanitkám vozit pacienty...

Vládu České republiky a ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) požádal o povolení spolupráce s nemocnicemi v Sasku a Bavorsku hejtman Karlovarského kraje, někteří poslanci a žádají ji i obyvatelé Chebska v petici nazvané Otevřete hranice sanitkám.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, karanténa, petice, Babiš, pacient, ANO 2011, Andrej Babiš, okres Cheb, Německo, Krajská hygienická stanice, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Jan Blatný, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V neděli přibylo v Karlovarském kraji 451 nakažených covid-19  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.