Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Horská služba dostane od kraje peníze na defibrilátory a další zdravotnický materiál

Částku ve výši 200 000 korun odsouhlasilo krajské zastupitelstvo. Peníze získá Horská služba ČR pro oblast Krušných hor, která si vedle zmíněných defibrilátorů doplní a obnoví vybavení, které používá v každodenním provozu.

„Členové horské služby jsou zpravidla prvními, kdo se v terénu dostane na místo k pacientovi. I s ohledem na to, že v Karlovarském kraji nemáme leteckou záchrannou službu, je velmi důležité, aby byli horští záchranáři vybaveni kvalitní technikou, kterou ke své práci potřebují a mohli tak poskytovat odpovídající péči přímo na místě nebo do doby předání pacienta,“ uvedl radní pro zdravotnictví Jan Bureš (ODS).     

Asi nejdůležitějším vybavení, které si Horská služba za poskytnuté peníze zakoupí, jsou dva automatické externí defibrilátory AED.

„O tento konkrétní druh žádá Horská služba z důvodu registrace v rámci First responder a kompatibility elektrod používaných Zdravotnickou záchrannou službou Karlovarského kraje. Pořízením tohoto typu by došlo k zajištění kompatibility mezi přístroji, které obě složky používají,“ doplňuje Jitka Čmoková, tisková mluvčí Karlovarského kraje, s tím, že dále půjde o nákup batohů, dlah a dalšího spotřebního zdravotnického materiálu, který pracovníci horské služby používají v každodenním provozu na území Karlovarského kraje.      

              

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky horská služba, defibrilátor, dotace, Karlovarský kraj, peníze, Horská služba České republiky, Krušné hory, Jan Bureš, ODS, Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horská služba dostane od kraje peníze na defibrilátory a další zdravotnický materiál  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.