Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Žáci z Karlovarského kraje pomáhají v sociálních zařízeních

V nemocnicích a zařízeních sociální péče v Karlovarském kraji vypomáhají desítky studentů čtvrtých ročníků středních škol. Nenařídil jim to jako v některých jiných krajích hejtman, ale nemocnice a ústavy sociální péče se přímo domluvily s vybranými středními školami v regionu, řekl dnes hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis (ANO).

"Pracovní povinnost nevyplývá z nařízení hejtmana, ale z opatření vlády, která stanovila dva druhy pracovní povinnosti pro středoškoláky," uvedl Petr Kubis.

V karlovarské a chebské nemocnici nyní pracuje okolo 30 studentek čtvrtých ročníků starších osmnácti let z tamních středních zdravotnických škol. Dalších šest jich pomáhá v sokolovské nemocnici a dvě studentky v jiných zdravotnických zařízeních v regionu.

V sociálních zařízeních pomáhají v kraji v současné době čtyři studentky z karlovarské pedagogické školy a chebské zdravotní školy, a to na základě přímých dohod mezi zařízeními a školami.

V domově pro nemocné Alzheimerovou nemocí v Ostrově na Karlovarsku je jeden student a tři v domově pro seniory v Mnichově na Chebsku.

"Z jiných sociálních zařízení v regionu poptávka po pomoci studentů dosud nevzešla, takže nařízení pracovní povinnosti ze strany hejtmana zatím nebylo potřeba," doplnil Kubis.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, nemocnice, sociální, školy, Karlovarský, Karlovarský kraj, Petr Kubis, ANO 2011, Nemocnice Sokolov, Ostrov, okres Cheb, Mnichov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žáci z Karlovarského kraje pomáhají v sociálních zařízeních  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.