Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Pátek 13. září 2024  |  Svátek má Lubor
Bez reklam

Piráti v Karlovarském kraji by chtěli po volbách prosadit dopravu zdarma do škol

Pirátská strana v Karlovarském kraji chce v případě úspěchu v nadcházejících krajských volbách prosadit dopravu zdarma do škol. Podle krajského radního Jindřicha Čermáka (Piráti) je jedním z důvodů horší úrovně vzdělání v kraji horší dopravní dostupnost škol. Podpora dopravy zejména pro studenty středních škol, která by stála zhruba pět milionů korun měsíčně, by tak podle něj mohla zvýšit možnosti mladých lidí se vzdělávat.

Piráti zahájili v pondělí hlavní část své volební kampaně, jejich lídrem je Markéta Monsportová. Jak Monsportová řekla, vedení kraje, na kterém se podílejí i Piráti, se podařilo překonat začátkem volebního období hned dvě krize - končící pandemii i nápor utečenců po útoku Ruska na Ukrajinu. Přesto se podle ní dařilo masivně investovat, například do školství. Povedlo se i založit agenturu 4K, která má podporovat kulturní a kreativní průmysl v kraji. Výrazně se také přiblížilo působení vysokých škol v kraji, uvedla Monsportová.

Piráti by i proto preferovali, kdyby v započatých projektech mohlo pokračovat vedení kraje v podobném složení jako v posledních čtyřech letech, kdy koalici tvoří hnutí STAN + TOP 09, ODS + KDU-ČSL, Piráti, Místní, SNK1 a VOK. V zastupitelstvu mají Piráti šest křesel. Tento výsledek by chtěli minimálně udržet. Volby se konají 20. a 21. září.

Na kandidátce Pirátů je 26 procent žen a průměrný věk kandidátů je 39, šest lidí je pak mladších 30 let. Do kampaně chtějí letos investovat zhruba 1,1 milionu korun. Využijí jak kontaktní kampaň, plakáty a reklamní lavičky, tak sociální sítě i vlastní volební noviny.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky volby, Piráti, doprava do škol, doprava zdarma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Piráti v Karlovarském kraji by chtěli po volbách prosadit dopravu zdarma do škol  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.