Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Karlovarský kraj rozhodl o stavbě budovy živnostenské školy v Sokolově za 600 milionů

Radní Karlovarského kraje schválili finanční krytí na stavbu nové budovy Střední živnostenské školy v Sokolově. Má stát zhruba 600 milionů korun. Vůbec poprvé kraj využije úrokově zvýhodněné půjčky z Národní rozvojové banky. Další část peněz chce získat z dotace a zbytek uhradí ze svých zdrojů, řekl krajský radní Jindřich Čermák (Piráti). Původní úvahy přitom byly jen o nových praktických učebnách, řekl. Stavební práce by podle plánů kraje měly začít už v příštím roce a stavba bude trvat asi dva roky.

V Karlovarském kraji patří Střední škola živnostenská v Sokolově mezi školy s největším počtem studentů i oborů. Přibližně ji navštěvuje 500 studentů. „Zázemí pro praktickou výuku je už hodně vyžilé. A ani ta oblast, kde se nachází, není úplně nejlepší. Proto se dlouhodobě uvažovalo o výstavbě nového centra po praktickou výuku hned pod školou. Ale v kombinaci s tím, že do kraje přišla policejní škola, a ta sídlí v prostorách, kde byly původně učebny pro všeobecné předměty živnostenské školy, tak se ten projekt rozšířil a bude z toho celá nová krásná budova," uvedl Čermák.

Podle krajského radního Patrika Pizingera (Místní) bude kombinace vlastních zdrojů a úvěru od rozvojové banky do budoucna prvním projektem tohoto typu. Je ale pravděpodobné, že s tím, jak začnou postupně ubývat dotace z Evropské unie, stane se tento způsob financování stále častějším.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Karlovarský kraj

Štítky ČR, správa, školy, stavby, střední, Karlovarský kraj, sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj rozhodl o stavbě budovy živnostenské školy v Sokolově za 600 milionů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.