Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Karlovarský kraj dá z přebytku 29 milionů korun na modernizaci policejní školy

Karlovarský kraj dá 29,5 milionu korun na modernizaci objektu policejní školy v Sokolově. Využije na to přebytek hospodaření z loňského roku, jehož čtvrtou část přerozdělili krajští zastupitelé. Celkem souhlasili s přerozdělením 49,1 milionu korun. Krajský rozpočet loni skončil s přebytkem 1,2 miliardy korun.

„Máme předběžnou dohodu s ministerstvem vnitra, že pokud bude budova v použitelném stavu, převezme ji do svého majetku, abychom se o ni už nemuseli starat," řekl na zastupitelstvu hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (za STAN).

Hnutí ANO, jako hlavní opoziční strana, se čtvrtou částí přerozdělení přebytku souhlasila. U předešlých částí měla opozice silné výhrady.

Školní budova v Komenského ulici v Sokolově slouží nyní jako sídlo policejní střední školy. Dříve zde byla střední odborná škola a učiliště. Budova ale už nutně potřebuje zásadnější opravy.

Z loňského přebytku půjde také 7,4 milionu korun na rekonstrukci vozovky v ulici Pohraniční stráže ve Velké Hleďsebi a 3,2 milionu korun na opravu silnice třetí třídy v v části Krásného Tři Sekery na Chebsku. Obě silniční investice připravuje kraj společně s obcemi, které zajistí stavbu chodníků nebo odvodnění.

Přes 3,6 milionu korun kraj rozdělí na podporu sborů dobrovolných hasičů obcí Karlovarského kraje a 3,05 milionu korun dá na podporu nových leteckých linek na Letiště Karlovy Vary. Aktuálně by mělo jít o charterovou linku do turecké Antalye a letos nově zavedené chartery přes sezonu do Heraklionu na Krétě a bulharské Varny. Jedná se také o zavedení linky do Tel Avivu.

Zbývajících 2,3 milionu korun z třetí části přebytku dá kraj na nákup pozemků, které potřebuje pro další rozšíření areálu Nemocnice Karlovy Vary.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Marek Podhora, skolamv.cz

Štítky správa, hospodářství, školy, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj dá z přebytku 29 milionů korun na modernizaci policejní školy  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.