Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Střední školy v Karlovarském kraji zajišťují výuku elektronicky

V období zrušení výuky kvůli opatřením zavedeným proti šíření koronaviru bude většina středních škol v Karlovarském kraji zadávat dětem úkoly a cvičení elektronicky. Řekli to dnes ředitelé škol.

Bezpečnostní rada státu v úterý zrušila kvůli koronaviru výuku žáků a studentů v základních, středních, vyšších odborných a vysokých školách na dobu neurčitou.

Ředitel Prvního českého gymnázia v Karlových Varech Zdeněk Papež řekl, že na zajištění náhradní výuky teprve pracují. "V pondělí máme pedagogickou radu, při které se rozhodne, jak se budou dětem zadávat úkoly. Bude to určitě elektronicky přes e-mail nebo přes Moodle. Zatím budeme postupovat po týdnech," řekl Zdeněk Papež. Podle něj učitelé budou tento týden přítomni ve škole a příští týden budou zadávat úkoly studentům z domova.

Ve Střední škole služeb a stravování Karlovy Vary se ruší i praktická část výuky a podle ředitele Jiřího Neumanna to bude mít výrazný dopad na firmy, kde žáci vypomáhají. "Máme v gastronomii a v hotelnictví nasmlouváno asi 30 partnerů a v naší škole je 500 žáků. Takže i jim vzniknou velké problémy," řekl Jiří Neumann.

Podle ředitele sokolovského gymnázia Jiřího Widže bude výuka nahrazena e-learningem. Doporučují studentům a rodičům sledovat stránky školy a Bakaláře a komunikovat s vyučujícími elektronicky.

V ostrovském gymnáziu ředitel Jaroslav Šafránek na dnešek svolal mimořádnou pedagogickou radu, kde se určí náhradní forma výuky. Ta pak bude zveřejněna žákům v aplikaci Bakaláři. Kvůli přerušení výuky ruší škola přípravné kurzy k přijímacím zkouškám.

Na Integrované střední škole technické a ekonomické (ISŠTE) v Sokolově bude upravena výuka také elektronicky. Výuka se na dobu neurčitou upravuje a to v části teoretické i praktické. Vyučující budou denně zadávat samostatnou práci žákům dle platného rozvrhu a rozpisů učiva jednotlivých vyučovaných předmětů přes aplikace Bakaláři a Moodle, uvedl ředitel školy Pavel Janus na stránkách školy. Vedení školy muselo zrušit lyžařské výcviky a zrušit ubytování dojíždějícím studentů v domově mládeže.

Autoři | Foto pixabay

Štítky ČR, zdraví, školy, koronavirus, Karlovarský, střední škola, Karlovarský kraj, Jiří Neumann, Karlovy Vary, Bezpečnostní rada státu, Střední škola služeb, Jaroslav Šafránek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střední školy v Karlovarském kraji zajišťují výuku elektronicky  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.