Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Úřad odmění nadané karlovarské středoškoláky, rozdá jim stipendia

Téměř milion korun pošle Karlovarský kraj talentovaným středoškolákům. Stipendium získají studenti, kteří vynikají v prospěchu, mají jedničku z mravů a chodí pravidelně do školy. Celkem eviduje krajský úřad žádosti z celkem patnácti škol, jež chtějí odměnit stovky studentů.

​Karlovarský kraj pošle na stipendia nadaným školákům celkem 950 tisíc korun. Peníze dostanou žáci, kteří ve druhém pololetí uplynulého školního roku splnily podmínky úřadu. Jedná se zejména o naplnění kritérii v prospěchu. Student musí mít na vysvědčení napsáno prospěl s vyznamenáním, nemít neomluvené hodiny a získat jedničku z chování. 

Prváci si přijdou na tisíc korun, pro druháky je k dispozici 1 500 korun a ve zbývajících dvou ročnících pobírají středoškoláci 2 tisíce korun za pololetí. Celkem si tedy mohou přijít až na 4 tisíce korun za školní rok. „Stipendia poskytuje Karlovarský kraj žákům všech oborů vzdělání krajských škol kromě gymnázií, lyceí a praktické školy dvouleté. Důraz klademe hlavně na prospěchovou složku, protože chceme zvýšit motivaci žáků k tomu, aby dosahovali co nejlepších výsledků,“ popsal krajský radní Jindřich Čermák (Piráti).

Na stipendia má podle dosažených výsledků nárok za druhé pololetí pololetí školního roku 2021/2022 o 63 žáků více než v prvním pololetí. „I přesto, že se počet stipendistů zvyšuje, zatím je z celkového počtu studentů, kteří by na stipendia mohli dosáhnout, čerpá pouze 10,4 procenta žáků,“ sdělil Jindřich Čermák. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Adéla Marková

Štítky Kraj, Karlovarský, Stipendia, Školy, Střední, Karlovarský kraj, školní rok, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úřad odmění nadané karlovarské středoškoláky, rozdá jim stipendia  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.