Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Urgentní příjem Nemocnice v Karlových Varech má nové CT. Zařízení vyšlo na více než 30 milionů

Nemocnice v Karlových Varech získala nové CT, původní zařízení bylo staré 10 let. Investice vyšla na více než 30 milionů korun. Nový přístroj zajistí včasnou diagnostiku hlavně u akutních případů na urgentním příjmu.

O novince informovala Nemocnice v Karlových Varech na svém webu. Oproti původnímu přístroji nabízí nové CT například kontrolu prokrvení u cévních mozkových příhod či výrazné zlepšení vyšetřování srdce.

„Nový hardware a software naskenuje větší objem dat za kratší dobu, což vede ke zkrácení doby vyšetření a tím ke snížení radiační zátěže pacienta. Zrychlení diagnostiky umožňuje také přednastavení nové škály specifických protokolů pro diagnostiku daného onemocnění a je také zásadní u vyšetření pacientů v těžkém stavu u polytraumat a mrtvic,“ uvedl v tiskové zprávě primář radiologického oddělení Jiří Hofmann.

Novinka stála více než 30 milionů korun a nemocnice uspěla v evropských dotačních výzvách. Nemocnice chtěla obnovit rezonanci a CT už dříve, ale to překazila pandemie. Další investice do RDG oddělení mají následovat. „Čekáme na dva nové mobilní rentgeny, ultrazvuk či digitální skiagraf v celkové hodnotě téměř 16,5 milionu korun,“ informoval ředitel nemocnice Martin Čvančara

Ohodnoť článek

Štítky nemocnice, Karlovy Vary, ct, investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Urgentní příjem Nemocnice v Karlových Varech má nové CT. Zařízení vyšlo na více než 30 milionů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.