Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Hygienici uzavřeli ve Varech na dva týdny základní školu Svahová

Hygienici na dva týdny uzavřeli základní školu ve Svahové ulici v Karlových Varech. Důvodem je narůstající počet onemocnění koronavirem. Výuka bude po dva týdny distanční formou. Škola musí během té doby také zajistit důkladnou dezinfekci školy, vyplývá z rozhodnutí Krajské hygienické stanice (KHS) Karlovy Vary.

Speciální základní škola, která je krajskou příspěvkovou organizací, bude uzavřena od dnešního dne do 20. listopadu. „KHS eviduje ve dvou týdnech po sobě postupný výskyt potvrzených infekcí způsobených virem SARS-CoV-2 a případů onemocnění COVID-19 mezi pedagogy a žáky v základní škole. Karanténní opatření zasáhla postupně šest třídních nebo družinových kolektivů a šest pedagogů. K 5. listopadu z důvodu nemoci, izolace nebo karantény je ve škole nepřítomno 60 žáků a 15 dospělých osob z řad pedagogů, asistentů pedagoga a ostatních zaměstnanců, což je 40 procent ze všech osob, které běžně školu navštěvují,“ zdůvodnili uzavření školy krajští hygienici.

Svahovka je specifická svým zaměřením, kde je obtížné dodržovat všechna režimová opatřeni, proto zřejmě došlo k většímu šíření a pro jistotu k uzavření na dva týdny,“ komentoval rozhodnutí hygieniků hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (za STAN).

Karlovarský kraj zatím patří mezi nejméně zasažené současnou vlnou šíření koronaviru. Podle údajů ministerstva zdravotnictví se za posledních sedm dní vyskytlo 169 onemocnění na 100.000 obyvatel. Nejvíce se ale nákaza šíří na Karlovarsku, kde podíl nakažených vychází na 220,33 onemocnění na 100.000 obyvatel.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Bezděk

Štítky Vary, Hygiena, Covid, Školství, základní škola, Krajská hygienická stanice, nemoc, Karlovy Vary, COVID-19, Karlovarský kraj, Petr Kulhánek, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici uzavřeli ve Varech na dva týdny uzavřeli základní školu Svahová  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.