Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Do škol v Karlovarském kraji se vrátili žáci, je jich přes 35 700

Žáci a studenti v Karlovarském kraji se po loňském koronavirovém školním roce a prázdninách dnes znovu vrátili do lavic. Celkem se podle odhadů krajského úřadu do škol vrací v kraji přes 35 700 žáků základních a středních škol. Hned první školní den většinu z nich čeká testování na covid-19. Testy byly do škol rozvezeny během minulého týdne.

"Celkem se do škol v Karlovarském kraji rozvezlo zhruba 113 tisíc antigenních testů. Z krajských škol se všechny rozhodly právě pro antigenní testování," uvedla mluvčí krajského úřadu Jana Pavlíková. Obdobně jako na jaře se testů distribuovaly prostřednictvím krajských úřadů, rozvoz zajistili hasiči do obcí s rozšířenou působností, odkud si testy odebíraly jednotlivé školy v obcích a městech. Školy mají také podle doporučení ministerstva školství mít přiměřené zásoby roušek a respirátorů pro případ, že by žák ochranu úst a nosu zapomněl. Kraj tentokrát centrální dodávky těchto pomůcek do svých škol nezajišťoval.

Do základních škol se dnes podle předběžných údajů vrací nebo nově nastoupí 25 270 žáků včetně prvňáčků. Údaje ale vychází z výkazu o zahájení povinné školní docházky. Prvňáčků by mělo do škol podle výkazu nastoupit 2670. V loňském roce bylo k datu 31. 5. zapsáno 2750, ale nakonec skutečně nastoupilo 2647 prvňáčků. I letos tak skutečný počet dětí, kteří nastoupí do prvních ročníků základních škol, může být mírně nižší. Konečné číslo bude zřejmé až na konci září nebo v říjnu.

Podobně i počet studentů středních škol je zatím jen odhadem, který vychází z předběžných údajů. V Karlovarském kraji krajský úřad předpokládá, že do středních škol nastoupí celkem 10 550 studentů.

Jak je to s proočkovaností žáků a pracovníků škol v Karlovarském kraji, krajský úřad nesleduje, a situace tak může být v každé škole odlišná.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Bezděk

Štítky ČR, školy, Karlovarský, Karlovarský kraj, krajský úřad, střední škola, Jana Pavlíková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do škol v Karlovarském kraji se vrátili žáci, je jich přes 35 700  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.