Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Kraj podpoří vydání Atlasu školství, který má být pomůckou pro žáky devátých tříd

Individuální dotaci ve výši 40 tisíc korun získala společnost, která vydání katalogu středních škol zajistí. Publikace se bude týkat školního roku 2022/2023 a dotaci schválila rada Karlovarského kraje.

„Atlas školství je publikací, která je určena zejména žákům devátých tříd základních škol, jejich rodičům, výchovným poradcům a poradcům pro volbu povolání. Naleznou v ní přehled středních škol v Karlovarském kraji a základní informace například o studijních oborech, termínech Dnů otevřených dveří,“ vysvětluje radní pro oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Jindřich Čermák (Piráti).

Atlas školství je v Karlovarském kraji do základních škol dodáván už devatenáct let. Publikace je rozdělena na rejstříkovou část, jež obsahuje tabulkové přehledy škol, kontaktní údaje a seznam studijních oborů. „V prezentační části jsou pak představovány jednotlivé školy. Kromě tištěné podoby je dostupná také jeho elektronická verze, která je průběžně aktualizována a nabízí tak i rozšiřující informace,“ doplňuje Jitka Čmoková, mluvčí Karlovarského kraje.

Atlas školství přehledně prezentuje možnosti dalšího studia v Karlovarském kraji a usnadňuje žákům posledních ročníků výběr dalšího zaměření nebo povolání.

„Velkou výhodou atlasu je ucelená a přehledná nabídka škol na jednom místě, dodal Jindřich Čermák.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto jan vašek/pixabay.com

Štítky atlas školství, vzdělání, dotace, Karlovarský kraj, studenti, školství, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj podpoří vydání Atlasu školství, který má být pomůckou pro žáky devátých tříd  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.