Počasí dnes23 °C, zítra17 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Náborové příspěvky už do kraje přilákaly dvanáct středoškolských učitelů

Karlovarský kraj pokračuje v systému náborových příspěvků. Ten se v minulých letech osvědčil u lékařů a zdravotních sester, kdy se díky němu podařilo stabilizovat situaci v obou krajských nemocnicích.

„Nyní jsme vypsali náborové příspěvky pro učitele středních škol. Těch v kraji chybí šestatřicet a to prakticky na všech středních školách,“ sdělil náměstek hejtmana Jaroslav Bradáč (SPD + SPO).

Vypsané příspěvky by mohly dosahovat výše až 200 tisíc korun. Původně kraj zveřejnil podmínku pro nově příchozí učitele v podobě setrvání nejméně pěti let na daném učitelském místě.

„Když jsme ale zvážili skutečnost, že oněch 200 tisíc korun se musí zdanit, tak jsme pětiletou lhůtu snížili na tři roky. Podmínka, že učitel nesměl v posledním roce působit na jakékoliv škole v Karlovarském kraji, jsme ale ponechali,“ dodal náměstek hejtmana.

Zmiňovaný deficit šestatřiceti učitelů na středních školách se postupně daří snižovat a vedení kraje přemýšlí o zavedení podobného systému pro základní školy. Tady je ale problém, že jejich zřizovatelem je většinou obec.

„Pokud se dohodneme s obcemi, že tuto myšlenku také podpoří, mohli bychom ji realizovat i na základních školách. Tam je situace daleko horší než na těch středních, protože v našem kraji učí zhruba padesát procent neaprobovaných učitelů,“ dodal Jaroslav Bradáč s tím, že i tady by měla platit podmínka o nepůsobení učitele v žádné jiné škole v kraji.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky učitelé, náborové příspěvky, střední školy, základní školy, Karlovarský kraj, střední škola, Jaroslav Bradáč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náborové příspěvky už do kraje přilákaly dvanáct středoškolských učitelů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.