Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ředitelské volno v Karlovarském kraji vyhlásí jen některé školy

Jen menší část škol v Karlovarském kraji vyslyší výzvu ministra zdravotnictví, aby na pátek vyhlásily ředitelské volno. Například z krajských středních škol budou mít studenti volno jen ve třech školách, základní školy ve větších městech také většinou zachovají v pátek normální provoz.

Například v Karlových Varech ale bude mít ředitelské volno většina základních škol. Ředitelské volno vyhlašují ZŠ a ZUŠ Šmeralova, ZŠ 1. máje, ZŠ jazyků Libušina, ZŠ Dukelských hrdinů, ZŠ J. A. Komenského, ZŠ Konečná.

"Ve čtyřech případech se ředitelé přiklonili k doporučení nového ministra zdravotnictví, na dvou školách bylo ředitelské volno plánováno již od počátku školního roku, například kvůli školení celého pedagogického sboru, a tedy nesouvisí přímo s aktuální situací a vydaným doporučením," řekl mluvčí magistrátu Jan Kopál.

Ředitelské volno nevyhlašují ZŠ Mozartova, ZŠ Poštovní, ZŠ Krušnohorská, ZŠ Truhlářská.

V Chebu bude v pátek volno jen v jedné základní škole ze sedmi, které zřizuje město, a o v 2. ZŠ v Májové ulici. Dvě školy ale v pátek zkrátí vyučování. Všech šest mateřských škol bude pracovat v normálním režimu. V Sokolově ředitelé nevyhlásili volno ani v jedné základní škole, které zřizuje město.

Z krajských škol ředitelé vyhlásili na pátek volno na Gymnáziu Sokolov, Střední pedagogické škole, gymnáziu a vyšší odborné škole Karlovy Vary a Základní škole a střední škole Karlovy Vary. Například ve Střední průmyslové škole Ostrov ale využijí pátek na odzkoušení distanční výuky naostro.

Podle dnešních informací Krajské hygienické stanice je v Karlovarském kraji nyní 566 nakažených koronavirem. Nejvíce, 258 případů, je na Chebsku, 220 nakažených je na Karlovarsku a 88 na Sokolovsku.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, školy, koronavirus, Karlovarský kraj, základní škola, Jan Amos Komenský, Karlovy Vary, Gymnázium Sokolov, Krajská hygienická stanice, Střední průmyslová škola Ostrov, Základní škola a střední škola Karlovy Vary, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitelské volno v Karlovarském kraji vyhlásí jen některé školy  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.