Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Úterý 22. října 2024  |  Svátek má Sabina
Bez reklam

Chodov na Sokolovsku modernizuje kino, promítat se začne zase v prosinci

V Chodově na Sokolovsku začala oprava kina. Město nechává vyměnit sedačky a zrekonstruuje část interiéru. Omezí to provoz kina, které by mělo začít promítat znovu v prosinci. Opravy budou stát zhruba 2,5 milionu korun, část nákladů uhradí dotace ze státního fondu kinematografie.

„Procházíme částečnou modernizací, měníme sedačky za nové a moderní, ty staré už dosloužily. Nyní se dělá příprava, říká se tomu elevace, kdy náklon bude takový, aby si diváci nepřekáželi," řekl starosta Chodova Patrik Pizinger (Místní). Všechna kina musí podle něj procházet pravidelnou modernizací, aby o ně neopadl zájem.

Kromě vyšších opěradel se mohou diváci těšit také na držák na nápoj. Ke klasickým sedačkám navíc přibudou dvě řady VIP sedaček, které za příplatek padesát korun nabídnou polohování, zmíněný držák na nápoj a stoleček. „Na návštěvníky našeho kina tak čeká mnohem větší komfort než dosud,“ poznamenal jednatel KASSu Jiří Spěváček.

Sedačky se v kině mění podruhé. Ty, které město nyní demontuje, neskončí na skládce. Projevilo o ně zájem Kino Liteň, kde část z nich nahradí v tamním hledišti dřevěná sedadla.

Město získalo podporu ze státního fondu kinematografie ve výši 700 tisíc korun, s vlastního rozpočtu tedy investuje zhruba 1,8 milionu korun. Tato modernizace se plánovala podle informací ČTK už v roce 2020, tehdy na ni ale město nemělo peníze.

Ke znovuotevření je naplánováno slavnostní promítání na 1. prosince.

Ohodnoť článek

Foto se svolením Města Chodov

Štítky kultura, správa, kino, Chodov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chodov na Sokolovsku modernizuje kino, promítat se začne zase v prosinci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.