Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Povodně v Karlovarském kraji zatím nehrozí, vítr ale kácí stromy

Karlovarský kraj zůstává jediným, kde se neočekává vzestup řek kvůli dešti. Hasiče ale dnes zaměstnává silný vítr, který láme stromy a na mnoha místech komplikuje dopravu. Popadané stromy v noci také uzavřely železniční trať mezi Františkovými Lázněmi a Vojtanovem nebo mezi Nejdkem a Novou Rolí. Uzavřená je i silnice Nejdek - Rudná - Přebuz.

„Od pátku do dnešní 13:00 jsme vyjížděli celkem ke 180 událostem, z toho ve 152 případech se jednalo o technickou pomoc a konkrétně ve 133 případech šlo o odstranění popadaných stromů. Dvakrát jsme řešili zajištění střechy poškozené vlivem silného větru, několikrát jsme zprůchodňovali vodní tok, do kterého padly stromy. K pádu stromů dochází také do vedení vysokého napětí nebo přímo pádu sloupů, proto aktuálně evidujeme výpadky elektrické energie především v oblasti Ostrova," uvedl mluvčí krajských hasičů Lukáš Černý.

I komunikace Nejdek - Rudná - Přebuz je uzavřena z důvodu pádu stromů. „Komunikaci není možné zprůjezdnit odstraněním padlých stromů, protože v lokalitě stále fouká silný vítr, dochází k pádu dalších stromů a celková situace je v místě nebezpečná. Uzavřením komunikace nedošlo k odříznutí žádné obce ani oblasti, vše je dostupné po objízdných trasách," doplnil mluvčí hasičů.

Podle webu Českých drah byla místo uzavřené trati Nejdek - Nová Role nasazena náhradní autobusová doprava, stejně jako na trati do Vojtanova.

Řeky v Karlovarském kraji sice kvůli dešti mírně stoupají, ale jsou zatím daleko i k nejnižšímu stupni povodňové aktivity. Ještě v pátek byly některé toky na úrovni sucha. I říčka Bystřice, která přivádí vodu z Krušných hor a při deštích rychle stoupá, měla ráno hladinu v Ostrově na 63 centimetrech, přičemž prvního stupně povodňové aktivity by dosáhla na 115 centimetrech.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením HZS Karlovarského kraje

Štítky ČR, počasí, záplavy, silnice, železnice, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Povodně v Karlovarském kraji zatím nehrozí, vítr ale kácí stromy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.