Počasí dnes27 °C, zítra28 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

Kvalita vody v některých přírodních koupalištích v Karlovarském kraji je dobrá

Voda v přírodních koupalištích v Karlovarském kraji má podle měření hygieniků většinou dobrou kvalitu a je vhodná ke koupání. Zhoršená jakost vody je v přehradě Skalka na Chebsku, kde hygienici naměřili stupeň tři z pětistupňové škály. Ostatní měřená přírodní koupaliště na Chebsku jsou na jedničce. Vyplývá to z aktuálních výsledků odběrů vzorků Krajské hygienické stanice.

Tento týden hygienici odebírali vzorky vody na dvou místech na přehradě Jesenice na Chebsku. V kempu Václav i v kempu Rybářská bašta je voda na stupni jedna, tedy čistá a vhodná ke koupání. Stejným stupněm ohodnotili hygienici i vodu ve Velkém Luhu na Chebsku. V rybnících Šmatovka a Cézar je voda vhodná ke koupání bez omezení, jak vyplynulo z hodnocení mimořádných odběrů. Zhoršená kvalita vody, která tudíž není ke koupání doporučena, je podle aktuálního měření v kempu Podhoří na přehradě Skalka v Chebu.

Minulý týden hygienici odebírali vzorky na koupališti Rolava v Karlových Varech. U mola a na pláži odpovídaly výsledky odběrů stupni dva z pětistupňové škály, brouzdaliště bylo na trojce a mělo tudíž zhoršenou jakost vody. Vodu nevhodnou ke koupání s obsahem sinic a chlorofylu-a naměřili hygienici ve Velkém Rybníku u Hroznětína. Voda tam má špatnou kvalitu v tomto období každoročně. Loni ve stejném termínu byla už pro koupání nebezpečná.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky rekreace, zdraví, koupaliště, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvalita vody v některých přírodních koupalištích v Karlovarském kraji je dobrá  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.