Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Kraj rozdělí školám milion korun na podporu v oblasti prevence rizikových typů chování

Snaha o zmírnění projevů rizikového chování žáků základních a středních škol. To je hlavním cílem nového dotačního programu, který vyhlásil Karlovarský kraj. Určen je základním a středním školám, jejichž zřizovatelem kraj je. Z rozpočtu byla na program vyčleněna částka milion korun.

„Mezi školami je o dotační program velký zájem, o čemž svědčí také počet podaných žádostí. Značná část vyčleněných financí je určena na adaptační pobyty, další pak na aktivity spojené s primární prevencí, včasnou intervencí, zkvalitnění práce s třídními kolektivy a zlepšení klimatu školy. Vážím si veškerých činností, které se snaží školy realizovat v rámci prevence, protože ji považuji za naprosto nezbytnou zejména v době, kdy se ve společnosti velmi často setkáváme s projevy rizikového chování,“ uvedl radní pro oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Jindřich Čermák (Piráti).

Z celkových 34 žádostí za 1,5 milionu korun bylo ke schválení předloženo celkem 21 projektů, mezi nimiž jsou zastoupeny projekty škol zřizovaných krajem a obcemi.

Dotaci obdrží například Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Karlovy Vary na pobyt pro žáky 1. ročníku oboru praktická sestra, kde se zaměří na sociální klima ve třídě. Prevenci rizikového chování, kyberšikany a dalším oblastem se bude věnovat na pobytu také 6. základní škola Cheb a na adaptační pobyt vyrazí také žáci 6. tříd Základní školy Březová na Sokolovsku a další.    
 

Ohodnoť článek

Foto Karlovarský kraj

Štítky školy, dotace, program, peníze, karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

František Martínek

Nějak není jasné jak to chtějí udělat. Pouhé rozdělení peněz mezi kantory je dle mého neúčinné.

Pondělí, 15. července 2024, 08:01Odpovědět

Kraj rozdělí školám milion korun na podporu v oblasti prevence rizikových typů chování  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.